Η λέξη meme έχει τις ρίζες στις στο ελληνικό «μιμείσθαι» και στην περίπτωση του "internet meme", αναφέρεται σε ιδέες που μπορεί να έχουν διάφορες μορφές (links, βίντεο, εικόνες ή ακόμη και μια φράση) και εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς μέσω του διαδικτύου, ενώ συχνά εξελίσσονται μέσω παραλλαγών ή ακόμη και παρωδίας. Για παράδειγμα, memes μπορεί να είναι κάποιες συγκεκριμένες φωτογραφίες με γάτες (lolcats), το περίφημο βίντεο με τον εξοργισμένο Χίτλερ από την ταινία "Η Πτώση" ή ακόμη και η επιτηδευμένα ανορθόγραφη λέξη "moar" αντί του σωστού "more". Αξίζει να σημειωθεί πως η πατρότητα της λέξης meme ανήκει στον διάσημο βιολόγο Richard Dawkins και στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «μιμίδιο».

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.

Συντάκτης άρθρου:


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.