Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι χειρονομίες του iPhone ως φυσικά, τρισδιάστατα αντικείμενα

iphone-gestures
Οι χειρονομίες (gestures) με τις οποίες αλληλεπιδρούμε με το κινητό μας τηλέφωνο είναι κινήσεις σε μια δισδιάστατη επιφάνεια που η αναπαράστασή τους δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα (για την ακρίβεια, ακόμα και η μετάφρασή τους στα ελληνικά είναι μάλλον προβληματική). Η Λιθουανή Gabriele Meldaikyte, φοιτήτρια στο Βασιλικό Κολλέγιο Καλών Τεχνών του Λονδίνου, είχε την ευφάνταστη ιδέα να δημιουργήσει πέντε τρισδιάστατα αντικείμενα από ξύλο, πλεξιγκλάς και άλλα υλικά, ως διαδραστικά εκθέματα σε ένα «μουσείο των χειρονομιών του iPhone».

Τα μηχανικά αυτά αντικείμενα αναπαριστούν τις χειρονομίες των tap, scroll, pinch, swipe και flick. Για παράδειγμα, το pinch αναπαρίσταται με δύο λαβές που όταν κανείς τις φέρνει κοντά μεταξύ τους ή τις απομακρύνει, μετακινούν έναν μεγεθυντικό φακό που αναλόγως εστιάζει στο κείμενο.

Η Meldaikyte θεωρεί πως σε δέκα χρόνια από τώρα οι χειρονομίες αυτές θα είναι τελείως διαφορετικές, καθώς ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με το κινητό μας τηλέφωνο θα έχει αλλάξει εντελώς. Εξηγεί, λοιπόν, πως στόχος της είναι να τις απαθανατίσει ώστε να παραμείνουν προσβάσιμες για τις μελλοντικές γενιές (για το σκοπό αυτό, βέβαια, θα αρκούσε και ένα απλό βίντεο, που όμως θα έχανε, προφανώς, σε φαντασία).

dezeen_Multi-Touch-Gestures-by-Gabriele-Meldaikyte-ss-3[1]

dezeen_Multi-Touch-Gestures-by-Gabriele-Meldaikyte-ss-4[1]

dezeen_Multi-Touch-Gestures-by-Gabriele-Meldaikyte-ss-6[1]

dezeen_Multi-Touch-Gestures-by-Gabriele-Meldaikyte-ss-5[1]

dezeen_Multi-Touch-Gestures-by-Gabriele-Meldaikyte-ss-2[1]

Πηγή: Dezeen.comΓιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ