Η εποχή που οι δημόσιες αναφορές στην διαδικτυακή πειρατεία γινόταν με συγκαλυμμένο τρόπο, σαν να επρόκειτο για το μικρό, ένοχο μυστικό μας φαίνεται πως έχουν περάσει για τα καλά. Κι αν νομίζετε ότι αυτό ισχύει μόνο για τους απλούς χρήστες, κάνετε λάθος. Οι καλλιτέχνες που τάσσονται ανοιχτά υπέρ της πειρατείας ή έστω δηλώνουν ότι δεν τους ενοχλεί ως φαινόμενο γίνονται όλο και περισσότεροι, περιλαμβάνοντας μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η Huffington Post συγκέντρωσε και παρουσίασε τις δηλώσεις 10 εξ αυτών, κι εμείς τις αναδημοσιεύουμε εδώ, μεταφρασμένες στα ελληνικά, μαζί με το πρωτότυπό τους…

Lady Gaga

Lady Gaga

Η Lady Gaga δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα που οι άνθρωποι κατεβάζουν τη μουσική της χωρίς να πληρώνουν, αφού θεωρεί πως οι περιοδείες καλύπτουν και με το παραπάνω τη ζημιά.

Ξέρεις πόσα μπορείς να κερδίσεις από τις περιοδείες; Οι μεγάλοι καλλιτέχνες μπορούν να βγάλουν γύρω στα 50 εκατομμύρια δολάρια για έναν κύκλο μιας διετούς περιοδείας. Οι τεράστιοι καλλιτέχνες βγάζουν πάνω από 100 εκατομμύρια. Φτιάξε μουσική και μετά κάνε περιοδείες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν σήμερα τα πράγματα.

You know how much you can earn off touring, right? Big artists can make anywhere from $50 millon for one cycle of two years’ touring. Giant artists make upwards of $100 million. Make music–then tour. It’s just the way it is today.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ