Αν και συνηθίζουμε να λέμε πως κάθε νέα θέαση της ίδιας ταινίας μας αποκαλύπτει και μια ξεχωριστή πτυχή της, ένα πειραματικό, ανεξάρτητο φιλμάκι αποφασίζει να προχωρήσει αυτή την ιδέα ακόμα παραπέρα, και να κάνει κάθε του προβολή και μια ξεχωριστή ταινία. Τί εννοούμε; Το whiteonwhite:algorithmicnoir είναι μία ταινία που αλλάζει κυριολεκτικά με κάθε της νέα προβολή.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικού λογισμικού που η σκηνοθέτις Eve Sussman και η δημιουργική της ομάδα αποκαλούν «serendipity machine» – ή «μηχανή της τυχαιότητας», σε πολύ ελεύθερη απόδοση, μιας και ήδη έχουμε δει πως ο όρος serendipity δεν μεταφράζεται και τόσο εύκολα στα ελληνικά. Το λογισμικό αυτό επιτρέπει στην ταινία να υφίσταται επεξεργασία και να επανασυναρμολογείται κάθε φορά που προβάλλεται.

Whiteonwhite:algorithmicnoir

Η «μηχανή» έχει στη διάθεσή της 3.000 κομμάτια από σκηνές, 80 διαφορετικές εκφωνήσεις (voice-overs) και 150 διαφορετικά μουσικά κομμάτια, τα οποία η Sussman χρειάστηκε δύο χρόνια για να τα συγκεντρώσει.

Το Whiteonwhite:algorithmicnoir, που έκανε το ντεμπούτο του το 2011 στο Φεστιβάλ του Τορόντο, δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο κάπου online, και για να πάρετε μια γεύση από αυτό θα πρέπει να αρκεστείτε στο παρακάτω τρέιλερ.   

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Πειραματική ταινία αλλάζει με κάθε νέα της προβολή

Comments are closed.