Μεταξύ 1909 και 1912, ο φωτογράφος Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii (1863-1944) ξεκίνησε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Χρησιμοποιώντας μια ειδική φωτογραφική μηχανή, τραβούσε για κάθε θέμα του 3 διαδοχικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας κόκκινο, πράσινο και μπλε φίλτρο. Στη συνέχεια, τις συνδύαζε και τις πρόβαλλε με τη χρήση ειδικών λυχνιών, δημιουργώντας, έτσι, εικόνες με σχεδόν φυσικά χρώματα.

Το πάντα εκπληκτικό The Big Picture του boston.com μας παρουσιάζει την μεγάλη και εντυπωσιακότατη συλλογή. Αλήθεια, θα το πιστεύατε ποτέ ότι εικόνες σαν τις παρακάτω έχουν τραβηχτεί πριν από έναν αιώνα;

p23_00020720[1]

p06_00020154[1]Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, τραβηγμένες πριν από 100 χρόνια

  1. Pingback: Στο φως το πρώτο έγχρωμο φιλμ, από το 1902

Comments are closed.