Αν και δεν είναι το πιο αισιόδοξο κομμάτι του κόσμου, το Space Oddity, ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του David Bowie αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Andrew Kolb, που αποφάσισε να το οπτικοποιήσει ως παιδικό βιβλίο. Ελλείψει, μάλιστα, εκδότη αποφάσισε να το διαθέσει online για δωρεάν κατέβασμα, με την ελπίδα πως έτσι θα καταφέρει να αποκτήσει την απαραίτητη δημοσιότητα.

image

Το τραγούδι του Bowie αφηγείται την ιστορία ενός αστροναύτη που χάνεται στα βάθη του διαστήματος και η – καλοφτιαγμένη – έκδοση του Kolb εικονογραφεί τους στίχους. Το κατά πόσο θα καταφέρει να βρει εκδότη ώστε να αποκτήσει και υλική υπόσταση δεν είναι ακόμη βέβαιο, πάντως το ότι έχει ήδη γίνει θέμα στο περιοδικό Wired είναι από μόνο του αρκετό κέρδος.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το Space Oddity του Bowie γίνεται δωρεάν παιδικό βιβλίο

 1. Το λινκ για κατέβασμα δεν υπάρχει. Μπορείς να μου το στείλεις με mail αν πρόλαβες να το πάρεις;

  Ευχαριστώ

  • Από ότι έμαθα έχει κάποιο νομικό πρόβλημα σχετικά με την χρήση των στίχων του τραγουδιού. Έχει αλλάξει το link προς τη σελίδα του βιβλίου (http://kolbisneat.com/spacebook.htm) και από ότι βλέπω έχει αφαιρέσει το link για το κατέβασμα του αρχείου.

   Επίσης, αν παρατηρήσεις τις εικόνες που παραθέτει στη σελίδα του, έχει “θολώσει” την περιοχή που εμφανίζει τους στίχους ώστε να μην φαίνονται.

   Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα…

Comments are closed.