Το Timeline του Facebook είναι πλέον γεγονός για όλες τις εταιρικές σελίδες (μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε) και από σήμερα το χρησιμοποιούν όλοι, θέλοντας και μη. Κι ενώ οι περισσότεροι από όσους το απέκτησαν τελευταία στιγμή είναι αυτοί που είτε αγνοούσαν την εξέλιξη είτε ήθελαν να καθυστερήσουν όσο μπορούσαν περισσότερο την αλλαγή, υπήρχαν και κάποιοι που όλο αυτό το διάστημα προετοίμαζαν κάτι μεγάλο. Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία ανήκει το Spotify, που αποκάλυψε μια εντυπωσιακότατη σελίδα η οποία παρουσιάζει στο χρονολόγιό της την ιστορία της μουσικής, με την πρώτη καταχώρηση να φτάνει πίσω στον 11ο αιώνα.

Το Timeline του Spotify στο Facebook συγκεντρώνει 1.000 χρόνια από την ιστορία της μουσικής

Έτσι, παρόλο που το Spotify ιδρύθηκε, προφανώς, κάπως αργότερα (το 2006 συγκεκριμένα) και έκανε το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2011, η πρώτη εγγραφή στο χρονολόγιο του πάει πίσω στο έτος 1001 , με μια αφορά στο «Όργκανουμ», που αποτέλεσε την πρώτη πολυφωνία, ενώ η δεύτερη καταχώρηση μιλά για την γέννηση της Γερμανίδας συγγραφέως, συνθέτιδος και φιλοσόφου, Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν το 1098.

Από εκεί και ύστερα, το Timeline του Spotify είναι γεμάτο με ορόσημα από την ιστορία της μουσικής, με αναφορές σε συνθέτες, συγκροτήματα ή ακόμα και σημαντικές τεχνολογικές ανακαλύψεις. Επίσης, στις περισσότερες καταχωρήσεις υπάρχουν links προς συγκεκριμένα κομμάτια καλλιτεχνών που οι χρήστες μπορούν να ακούν μέσω του Spotify καθώς πλοηγούνται στη σελίδα.

Το Timeline του Spotify στο Facebook συγκεντρώνει 1.000 χρόνια από την ιστορία της μουσικής

Αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους αξιοποίησης του χαρακτηριστικού που ανακοίνωσε το περασμένο φθινόπωρο το Facebook και με δεδομένη τη δέσμευση των ανθρώπων του Spotify να εμπλουτίζουν συνεχώς την σελίδα με νέα ορόσημα, αξίζει δίχως αμφιβολία να τη βάλετε στα αγαπημένα σας.

via Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το Timeline του Spotify στο Facebook συγκεντρώνει 1.000 χρόνια μουσικής ιστορίας

Comments are closed.