Η προσθήκη φίλων, η συμμετοχή σε μια ομάδα, το Like, είναι ενέργειες που αν και οικείες μας είναι δύσκολο να τις φανταστούμε αποκομμένες από το ψηφιακό περιβάλλον του Facebook. Αντλώντας την έμπνευσή του από το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη, ο καλλιτέχνης Nicolas Ritter επιχειρεί μια διαφορετική ανάγνωση της online δραστηριότητάς μας, αναπαριστώντας την με ασυνήθιστο, θεατρικό τρόπο σε μια σειρά από φωτογραφίες που φέρουν τον τίτλο “The Social Network”.

«Χρησιμοποιώ ο ίδιος το Facebook», εξηγεί ο Ritter στο Co.Design, «και μερικές φορές με διασκεδάζει να διαβάζω το τί δημοσιεύεται στον τοίχο μου». Φράσεις όπως «κάποιος σας προσκάλεσε να παίξετε Farmville» τις θεωρούμε δεδομένες και γνωρίζουμε τί σημαίνουν στο περιβάλλον του κοινωνικού δικτύου, αλλά γίνονται πολύ παράξενες όταν τις αποκόβουμε από το διαδίκτυο για να τις μεταφέρουμε στον «πραγματικό» κόσμο.

Ο ίδιος περιγράφει τη δουλειά του ως «μια σειρά από χιουμοριστικές φωτογραφίες για το συγκεκριμένο λεξιλόγιο του Facebook και την σκηνοθεσία τετριμμένων (μπανάλ) θεμάτων στα κοινωνικά δίκτυα».

Reached a new high score in Mafia Wars

Νέο ρεκόρ στο Mafia Wars

ask a question. add poll.

Δημιουργία δημοσκόπησης

Reached a new high score in Mafia Warsonly some friends see you

Μόνο μερικοί από τους φίλους σας μπορούν να σας δουν

tagging someone in a picture

Προσθήκη tag σε φωτογραφία

...changed the relationship status.<br /><br /><br /><br /><br />
...commented on that.

Αλλαγή της κατάστασης σχέσης με υποβολή σχολίου

Πηγή: Co.Design

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ