Νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχαμε αναφερθεί στο Australis, το νέο θέμα του Firefox που υπόσχεται να δώσει μια φρέσκια και συνεπή εμφάνιση στον δημοφιλή browser διατηρώντας κάποια εικαστικά στοιχεία κοινά ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία χρησιμοποιείται. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι και η καμπύλη του που θα εμφανίζεται στην μπάρα πλοήγησης όταν πρόκειται για φορητές συσκευές και στην περιοχή των καρτελών (tabs) στην επιτραπέζια έκδοση.

Ο προγραμματιστής της Mozilla Jared Wein, που δημιούργησε την συγκεκριμένη μπάρα, έφτιαξε μια έκδοση της Nightly Build του Firefox την οποία μπορείτε να κατεβάσετε (αν χρησιμοποιείται Windows 7) και να δοκιμάσετε για να πάρετε μια μικρή γεύση από τις επικείμενες αλλαγές.

Αν και η υλοποίηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, βλέπουμε από τώρα τις επιρροές από τον Chrome, τόσο στα tabs όσο και σε άλλα στοιχεία όπως είναι ο τρόπος προβολής των λήψεων.

Firefox Australis

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, σε αντίθεση με τον browser της Google, τα μη ενεργά tabs εμφανίζονται ενσωματωμένα στο φόντο της μπάρας, κάτι που αισθητικά είναι ευχάριστο αλλά ίσως σε κάποιους χρήστες να προκαλεί δυσκολίες στην ανάγνωσή τους.

Καθώς όμως πρόκειται για δουλειά που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να δούμε το Australis να παίρνει τελική μορφή.

Πηγή: ars technica

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Μια πρώτη ματιά στις καμπύλες του Firefox Australis

  1. Pingback: Νέος Firefox για Android, με βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα

Comments are closed.