Σημαντικότατη αναβάθμιση στην εφαρμογή του για το iOS πραγματοποίησε το Dropbox, φέρνοντας επιτέλους τη δυνατότητα αυτόματου συγχρονισμού των φωτογραφιών και των βίντεο που τραβάτε με το iPhone ή το iPad σας. Η νέα επιλογή ονομάζεται “camera upload” και μόλις ενεργοποιηθεί αναλαμβάνει να ανεβάσει αυτόματα σε έναν ιδιωτικό φάκελο όλα όσα τραβάτε με την κάμερα της συσκευής σας.

Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε το ανέβασμα να πραγματοποιείται μόνο όταν είσαστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δίκτυο WiFi (σε περίπτωση που δεν θέλετε να καταναλώνετε Megabytes από το πακέτο δεδομένων σας) και οι εικόνες θα ανεβαίνουν μόνο όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Dropbox, η εφαρμογή φροντίζει να μην «ξεζουμίζει» την μπαταρία σας όταν αυτή βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι ισχύει και εδώ η προσφορά του επιπλέον αποθηκευτικού χώρου  που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο, κάτι που σημαίνει πως αν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό (δεν έχετε, δηλαδή, δοκιμάσει ακόμη την αυτόματη εισαγωγή εικόνων στο desktop σας), θα επιβραβευτείτε με 500ΜΒ για το πρώτο σας ανέβασμα.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Dropbox για iOS, αρκεί απλώς να αναβαθμίσετε την εφαρμογή σας. Διαφορετικά, μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Dropbox φέρνει τον αυτόματο συγχρονισμό εικόνων και βίντεο σε iPhone και iPad

  1. Pingback: Το Dropbox για iOS 2.0 δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις φωτογραφίες

Comments are closed.