Το Facebook ανακοίνωσε πως οι προγραμματιστές εφαρμογών για φορητές συσκευές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα δικά τους κουμπιά για να δώσουν στον χρήστη τη δυνατότητα να κάνει Like στο περιεχόμενό τους. Αυτό σημαίνει πως τα κουμπιά μπορούν πλέον να έχουν οποιαδήποτε εμφάνιση όπως καρδιές, αντίχειρες που δείχνουν προς τα πάνω, η φράση +1 ή ό,τι άλλο θελήσει ο δημιουργός τους.  Την ίδια στιγμή, η ενέργεια θα δημοσιεύεται κανονικά στο προφίλ των χρηστών στο Facebook.

Facebook Like

Ήδη εφαρμογές όπως το Instagram και το Foursquare χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή ενσωμάτωσης, με τα likes που γίνονται εντός τους να δημοσιεύονται αυτόματα και στο Facebook, σαν να είχαν γίνει εντός του κοινωνικού δικτύου.

Facebook Like

Facebook Like

Βέβαια, σε αντίθεση με το επίσημο Like, στην περίπτωση των εφαρμογών οι χρήστες θα πρέπει την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία να εξουσιοδοτήσουν την εφαρμογή.

Παράλληλα, παύουν να ισχύουν οι ξεχωριστές ενέργειες (custom like actions) που μπορούσαν να δημιουργήσουν οι developers στις εφαρμογές τους, αφού πλέον όλοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν την επίσημη ενέργεια Like του Facebook.

Πηγή: Facebook blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ