Επίσημο πρόσθετο και widgets για το WordPress ανέπτυξε το Facebook ώστε να βοηθήσει τους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας να ενσωματώσουν στον ιστοχώρο τους λειτουργίες του κοινωνικού δικτύου χωρίς να χρειαστεί να γράψουν ούτε μια γραμμή κώδικα. Το plugin, που αποτελεί την πιο σημαντική προσθήκη, έχει φτιαχτεί από μηχανικούς του Facebook μαζί με open source συνεργάτες και επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση άρθρων με προσθήκη αναφορών σε συγκεκριμένους χρήστες, ενώ περιλαμβάνει και αρκετές ακόμη δυνατότητες.

Αυτό σημαίνει πως με το που θα δημοσιευθεί το άρθρο στο blog σας, θα πραγματοποιηθεί η αναδημοσίευσή του στο προφίλ και την σελίδα που διατηρείτε στο Facebook. Κι αν αυτό είναι κάτι συνηθισμένο, που μπορεί ήδη να πετυχαίνατε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το επιπλέον χαρακτηριστικό που προσφέρει το  Facebook για το WordPress είναι ότι επιτρέπει επιπλέον την προσθήκη σχολίου που μπορεί να συνοδεύεται από αναφορά σε συγκεκριμένο χρήστη.

Facebook Plugin για το WordPress

Επίσης, το πρόσθετο περιλαμβάνει μια σειρά από επιπλέον λειτουργίες όπως ενεργοποίηση των κουμπιών Like, Send και Subscribe με ένα μόνο κλικ, ενσωμάτωση των σχολίων του Facebook (Facebook Comments), αλλά και widgets που εμφανίζουν στους χρήστες προτάσεις για άρθρα που μπορεί να τους ενδιαφέρουν ή άρθρα του website που έχουν διαβάσει οι φίλοι τους.

Σημαντικό είναι, τέλος, ότι ενσωματώνει και στατιστικά χρήσης μέσω του Facebook Insights, υποστηρίζει μετάφραση σε διαφορετικές γλώσσες και λειτουργεί άψογα και σε κινητά τηλέφωνα.

Μάλιστα, η ανακοίνωση του Facebook αναφέρει πως ήδη το plugin χρησιμοποιείται από μεγάλα τεχνολογικά websites όπως το The Next Web και το TechCrunch, ενώ είναι διαθέσιμο και για όλα τα VIP blogs του WordPress.com.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ