Η Apple είχε την τιμητική της χθες, αφού οι ειδήσεις που έβγαλε μόνο λίγες δεν ήταν. Μία από αυτές αφορά τον Safari, ο οποίος αποκτά ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά, από τα οποία ξεχωρίζει η α λα Chrome δυνατότητα συγχρονισμού των δεδομένων του χρήστη μεταξύ διαφορετικών συσκευών. Η υπηρεσία ονομάζεται iCloud Tabs και επιτρέπει την ταυτόχρονη προβολή των ανοιχτών καρτελών σε όλες τις ανοιχτές συσκευές.

Φανταστείτε, δηλαδή, ότι σερφάρετε από το iPhone και όταν το αφήσετε για να πάτε στο MacBook (ή στα Windows, αν είστε από τους λίγους που χρησιμοποιούν τον Safari στο λειτουργικό της Microsoft) όλα σας τα tabs εμφανίζονται στη θέση τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επίσης, ο νέος Safari θα ενοποιεί, όπως ο Chrome, την μπάρα διευθύνσεων με την αναζήτηση, ενώ περιλαμβάνει και μερικές ακόμη επιλογές ως προς τις δυνατότητες χειρισμού του μέσω touchpad.

Ο Mobile Safari, από την άλλη, θα επιτρέπει το απευθείας ανέβασμα φωτογραφιών, ενώ διαθέτει και μια «Λίστα Ανάγνωσης» που κατεβάζει και αποθηκεύει τοπικά τις ιστοσελίδες για μετέπειτα ανάγνωση χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης, εμφανίζει ειδική ειδοποίηση όταν ο ιστοχώρος που έχετε επισκεφθεί διαθέτει εφαρμογή στο app store.

Πηγή: Engadget

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Συγχρονισμό μεταξύ συσκευών προσθέτει ο Safari με το iCloud Tabs

  1. Pingback: Safari 6.0 με νέες δυνατότητες και …άφαντος στα Windows

  2. Pingback: AppleWorldHellas | Daily Apple News - Guides - Downloads for OSX iPhone iPad and iPod

Comments are closed.