Η Apple επιβεβαίωσε επίσημα ότι το Facebook θα ενσωματωθεί τόσο στο iOS 6, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, όσο και στο OSX Mountain Lion, το λειτουργικό των επιτραπέζιων υπολογιστών και laptop της εταιρείας. Καθώς μάλιστα το Facebook έχει από τη φύση του λειτουργίες που δένουν άψογα με ένα κινητό τηλέφωνο, η συνεργασία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες αφορά την ενσωμάτωση των μηνυμάτων και των εκδηλώσεων του Facebook στον τηλεφωνικό κατάλογο και το ημερολόγιο του iOS 6, κάτι που δίχως αμφιβολία θα αυξήσει τα ποσοστά χρήσης των δύο λειτουργιών του κοινωνικού δικτύου.

Επίσης, το Apple Game Center θα επιτρέπει την εισαγωγή φίλων από το Facebook τη στιγμή που το App Store περιλαμβάνει ήδη κουμπιά Like στα προϊόντα του, ενώ θα υπάρξει γενικότερα καλύτερη διασύνδεση με όλες τις εφαρμογές (ακόμη και αυτές που δεν έχουν φτιαχτεί από την Apple).

Ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να λείπει και η δυνατότητα απευθείας διαμοιρασμού με ένα μόνο tap σε iPhone και iPad, μια λειτουργία παρόμοια με αυτή που έχουμε ήδη γνωρίσει από την προηγούμενη συνεργασία της Apple με το Twitter. Ας σημειώσουμε, εδώ, ότι ο χρήστης θα μπορεί να μοιραστεί εικόνες, ιστοσελίδες και τοποθεσίες στον χάρτη, ενώ οι δημοσιεύσεις θα περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που υποστηρίζει και το facebook.com (περιεχόμενο, tagging φίλων, εισαγωγή τοποθεσιών και ρυθμίσεις ιδιωτικότητας).

Με αυτό τον τρόπο το Facebook κάνει μια αποφασιστικότατη κίνηση για να μπει δυναμικά στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, χώρος που μέχρι τώρα οι άνθρωποί του θεωρούν πως έχει μείνει σχεδόν αναξιοποίητος.

Πηγή: AllFacebook

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ