Twitter

Η εγγενής ενσωμάτωση του Twitter στο iOS 5 ήταν δεδομένο πως μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει στην δημοφιλή υπηρεσία. Φαίνεται όμως πως τα αποτελέσματα ξεπέρασαν ακόμη και τις προσδοκίες του CEO της, Dick Costolo, ο οποίος στο συνέδριο Web 2.0 Summit αποκάλυψε πως την ημέρα που κυκλοφόρησε και επίσημα η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Apple, πραγματοποιήθηκαν στο Twitter τρεις φορές περισσότερες εγγραφές από αυτές που συναντάμε σε μια τυπική μέρα.

Ο Costolo δήλωσε δήλωσε ενθουσιασμένος με την παραπάνω επίδοση αλλά και με το πόσο καλή είναι η συνεργασία της υπηρεσίας του με το λειτουργικό. Σε ερωτήσεις που του έγιναν, απέφυγε να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως η Apple προτίμησε το Twitter αντί του Facebook, δήλωσε ωστόσο πως με την Apple μοιράζονται κοινή νοοτροπία, αφού στόχος και των δύο είναι να «προσφέρουν απλότητα σε έναν κόσμο γεμάτο πολυπλοκότητα».

Αυτό βέβαια που θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε το κατά πόσο αυτή η αύξηση των ημερήσιων νέων εγγραφών θα έχει διάρκεια και σε βάθος χρόνου.

Κατά τα άλλα, ο Costolo δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οικονομικής συνεργασίας με έναν περιορισμένο αριθμό εκδοτών και διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει το κατά πόσο Google και Twitter θα μπορούσαν να συνεργαστούν ξανά για την προβολή αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο (συνεργασία που έληξε πριν από κάποιους μήνες). Τέλος, εξήγησε πως αυτή τη στιγμή οι μηχανικοί τους έχουν εστιάσει περισσότερο στην ανάπτυξη τρόπων ανακάλυψης των tweets από τους χρήστες και λιγότερο στο πώς αυτά θα αρχειοθετηθούν καλύτερα ώστε να μπορεί κανείς να αναζητά πολύ παλιά tweets.

Πηγές: Hufington Post, ReadWriteWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ