Το ότι η Apple είχε σκοπό να εγκαταλείψει το Google Maps ήταν κάτι που ήδη το γνωρίζαμε, αλλά από σήμερα μπορούμε πλέον και επίσημα να το θεωρούμε ως τετελεσμένο γεγονός. Από το 2009 η Apple είχε εξαγοράσει τρεις διαφορετικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της χαρτογράφησης – την Placebase, την Poly9 και την C3 Technologies, με τις δύο τελευταίες να εξειδικεύονται στην 3D χαρτογράφησης. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολυετούς δουλειάς, προέκυψε η εφαρμογή Maps, που ενσωματώνεται στο iOS 6 και φέρνει μια σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες λειτουργίες.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα τρισδιάστατης προβολής των χαρτών σε μεγάλες πόλεις (κάτι που εξηγεί τη βιασύνη της Google να ανακοινώσει τη δική της 3D λύση), με τον χρήστη να μπορεί να ελέγξει την γωνία προβολής, κάτι που καθιστά την όλη εμπειρία χρήσης ιδιαίτερα δυναμική.

hero[1]

Επίσης, το νέο Maps θα αξιοποιεί τα ανώνυμα δεδομένα που συλλέγει από τους χρήστες του για να προσφέρει στους χρήστες του οδηγίες πλοήγησης, όντας μάλιστα αρκετά έξυπνο ώστε να τους βοηθά να αποφύγουν την κίνηση. Η συνεργασία του με το Siri αλλά και το γεγονός ότι η διαδρομή εμφανίζεται ακόμη και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη, μετατρέπουν το iPhone σε έναν εξαιρετικό πλοηγό.

image

Εάν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι το νέο Maps έρχεται με περίπου 100 εκατομμύρια επιχειρήσεις καταχωρημένες στη βάση του,  μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια – έστω κι αν θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε να το δούμε στην πράξη – ότι το Google Maps βρίσκει για πρώτη φορά έναν πραγματικά αξιόμαχο αντίπαλο.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα είναι διαθέσιμα με την κυκλοφορία του iOS 6, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Πηγές: TheNextWeb, The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ