Φαίνεται πως η προσπάθεια της Apple να αποβάλλει από τις εγγενείς λειτουργίες του iOS ο,τιδήποτε προέρχεται από την Google συνεχίζεται και, μετά το Google Maps, σειρά έχει η εφαρμογή του YouTube. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία beta έκδοση του iOS 6 δεν περιλαμβάνει πλέον την εφαρμογή του YouTube, καθώς όπως εξηγεί η Apple, η σχετική συμφωνία με τη Google έχει λήξει.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το YouTube από το iPhone ή το iPad σας, αφού η υπηρεσία θα λειτουργεί έτσι κι αλλιώς στον Safari, ενώ η Google έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη εφαρμογής που θα διατίθεται μέσω του App Store.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή του YouTube υπήρχε ενσωματωμένη στο iOS από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του iPhone, το 2007, και οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους Apple και Google δεν ανανέωσαν τη συμφωνία τους, δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Το Verge πάντως θεωρεί ότι δεν αποκλείεται η εξέλιξη αυτή να είναι βγει μακροπρόθεσμα σε καλό για τους χρήστες, αφού η Google θα έχει τον έλεγχο στην ανάπτυξη της εφαρμογής, την οποία πολλοί θεωρούσαν πως η Apple όλα αυτά τα χρόνια είχε κάπως παραμελημένη.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Τέλος το YouTube app από το iOS – η Google ετοιμάζει χωριστή έκδοση

  1. Pingback: H Google κυκλοφορεί εφαρμογή του YouTube για iOS

Comments are closed.