Τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Internet Archive τον είχαμε γνωρίσει χάρη στην εξαιρετική «διαδικτυακή χρονομηχανή» του Wayback Machine, ενώ γνωρίζαμε ήδη ότι διαθέτει, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες δωρεάν ταινίες που έχουν απαλλαγεί από πνευματικά δικαιώματα. Ενώ όμως μέχρι σήμερα οι ταινίες αυτές ήταν διαθέσιμες μόνο με τη μορφή απευθείας λήψεων, πλέον είναι διαθέσιμες και ως αρχεία Τorrent.

Πρόκειται για αλλαγή με ιδιαίτερη σημασία, καθώς λόγω του μεγέθους των αρχείων συχνά παρατηρούνταν προβλήματα στη λήψη. Με τη χρήση torrents, ωστόσο, τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλά, καθώς και το κατέβασμα θα είναι πιο σταθερό, αλλά και οι servers του οργανισμού θα αποφορτιστούν από τον καθόλου αμελητέο όγκο του bandwidth που συνεπάγεται η απευθείας λήψη μεγάλων αρχείων.

Τί περιμένετε, λοιπόν; Δείτε τις διαθέσιμες ταινίες και κατεβάστε ελεύθερα (και νόμιμα) όσες θέλετε!

(αν θέλετε ακόμη περισσότερες δωρεάν ταινίες, δείτε το παλαιότερο αλλά πάντα χρήσιμο «18 διευθύνσεις όπου μπορείτε να βρείτε online δωρεάν ταινίες και ντοκιμαντέρ»).

via Gizmodo

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ