Με μια κίνηση που ελπίζουμε σύντομα να βρει μιμητές, η Ρωσική εταιρεία Μoscfilm διαθέτει στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube 50 ταινίες της σε υψηλή ανάλυση και, φυσικά, στην πλήρη τους διάρκεια. Μεταξύ τους και τρεις ταινίες του Ταρκόφσκι, και συγκεκριμένα ο Καθρέφτης, το Solaris και ο Αντρέι Ρουμπλιόφ.

image

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες σε HD, με αγγλικούς υπότιτλους, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Yahoo news η Moscfilm δεσμεύτηκε να ανεβάζει 5 ταινίες τη βδομάδα, κάτι που σημαίνει πως μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει φτάσει τις 200.

Οι ταινίες βρίσκονται όλες συγκεντρωμένες στο κανάλι της Moscfilm και είναι οργανωμένες ανά είδος. Έχετε υπόψη πως το YouTube δίνει και τη δυνατότητα μετάφρασης των αγγλικών υποτίτλων στα ελληνικά, μέσω Google Translate, αλλά το αποτέλεσμα είναι άθλιο και δεν προτείνεται ούτε σε απελπισμένους σινεφίλ.

Και εάν οι 50 ταινίες σας φαίνονται λίγες, ρίξτε μια ματιά στο παλιότερο άρθρο μας όπου παρουσιάζονται 18 διευθύνσεις όπου μπορείτε να βρείτε οnline δωρεάν ταινίες και ντοκιμαντέρ.

via OpenCulture

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Μαΐου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “50 κλασσικές ρωσικές ταινίες οnline, ολόκληρες και δωρεάν (ναι, έχει και Ταρκόφσκι)

Comments are closed.