Μια εξαιρετική όσο και απλή ιδέα ανέλαβε να υλοποιήσει το film | story, ένας ιστοχώρος που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε την παγκόσμια ιστορία μέσα από τις ταινίες που γυρίστηκαν για συγκεκριμένα γεγονότα. Ασφαλώς οι ταινίες, ως μυθοπλασία, μόνο ως αξιόπιστες ιστορικές πηγές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, δίνουν ωστόσο μια ενδιαφέρουσα διάσταση των γεγονότων και συχνά μπορεί να αποτελούν μια καλή αφορμή για περαιτέρω έρευνα.

film | story

Εκτός από την γεωγραφική κατανομή των ταινιών ανάλογα με την περιοχή που αφορούν, ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί σε αυτές ανά εποχή (από την προϊστορία και την αρχαιότητα έως τον 21ο αιώνα), ανά θέμα (π.χ. εμφύλιοι, γενοκτονίες, μυθολογία κλπ) αλλά και ανά είδος ταινίας (ταινία, ντοκιμαντέρ, μίνι-σειρά).

film | story

Η παρουσίαση της ταινίας περιλαμβάνει μια σύντομη σύνοψη και  πληροφορίες για τους βασικούς συντελεστές της, αλλά και αναφορά στα θέματα με τα οποία ασχολείται. Εύλογο είναι ότι ο στόχος του film | story είναι να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιές ταινίες θέλετε, ώστε από εκεί και πέρα να τις αναζητήσετε μόνοι σας. 

film | story

Επισκεφθείτε το στο filmstory.org

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Γνωρίστε ιστορικά γεγονότα μέσα από τις ταινίες που τα αφορούν

  1. Pingback: film | story « 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

  2. Pingback: Film story – Iστορικά γεγονότα μέσα από τις ταινίες που τα αφορούν « Τάδε έφη… ΕΦΗ

Comments are closed.