Σημαντική αναβάθμιση πραγματοποίησε ο Safari, ο browser της Apple, στην βασική έκδοσή του που απευθύνεται σε χρήστες του OS X Lion. Οι βασικότερες προσθήκες θυμίζουν αρκετά τον Chrome, αφού περιλαμβάνουν ενοποιημένο πεδίο εισαγωγής διευθύνσεων και έξυπνης αναζήτησης, αλλά και δυνατότητα συγχρονισμού των καρτελών μεταξύ διαφορετικών συσκευών, είτε πρόκειται για άλλο μηχάνημα Mac είτε για το iPhone, το iPad ή το iPod touch.

overview_search[1]

Επίσης, ο Safari 6.0 φέρνει τη δυνατότητα τοπικής αποθήκευσης ολόκληρων ιστοσελίδων ώστε να τις διαβάσετε αργότερα ακόμη κι αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο, νέο τρόπο προβολής των καρτελών που αξιοποιεί τις νέες δυνατότητες του touchpad στο Mountain Lion, αλλά και εύκολο διαμοιρασμό των σελίδων στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.

Τέλος, ενσωματώνει και αυτός το Do Not Track, που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να απαγορεύσουν στους ιστοχώρους που επισκέπτονται να παρακολουθούν την πλοήγησή τους, ενώ φέρνει βελτιωμένο μηχανισμό διαχείρισης κωδικών.

overview_tabs[1]

Το εξίσου ενδιαφέρον, όμως, στοιχείο που συνοδεύει την κυκλοφορία της τελευταίας αυτής έκδοσης του browser της Apple είναι ότι, προς το παρόν, τουλάχιστον, έχουν αφαιρεθεί οι αναφορές στην έκδοση για Windows. Έτσι, ο Safari 6.0 είναι για την ώρα διαθέσιμος μόνο για OS X και ήδη έχουν αρχίσει οι ψίθυροι για το κατά πόσο η Apple σχεδιάζει να τερματίσει την έκδοση για Windows. Κάποιοι, μάλιστα, θεωρούν ότι μετά την κυκλοφορία των Windows 8 και του περιβάλλοντος του Metro, ο έτσι κι αλλιώς υποτονικός στα Windows, Safari, δεν θα μπορούσε να έχει ουσιαστική θέση στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Παρόλα αυτά, τα παραπάνω αποτελούν απλώς εικασίες και δεν αποκλείεται ο Safari 6.0 να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή αργότερα και για Windows.

Πηγές: TechCrunch, The Verge, 9toMac

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ