Πιθανόν να γνωρίζατε ότι μέχρι σήμερα, πληκτρολογώντας μια μαθηματική πράξη στην αναζήτηση της Google, το πρώτο αποτέλεσμα που θα παίρνατε θα ήταν η λύση της. Αυτό που είναι καινούριο, όμως, είναι το πελώριο κομπιουτεράκι 34 κουμπιών που προσθέτει η εταιρεία στην μηχανή αναζήτησής της, για να σας βοηθήσει να βρείτε ευκολότερα το αποτέλεσμα που ψάχνετε.

Πέρα από τις βασικές μαθηματικές πράξεις, ο υπολογιστής έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει και πιο πολύπλοκους υπολογισμούς, ενώ τα μεγάλα του κουμπιά βολεύουν ιδιαίτερα σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε tablet ή ακόμα και το κινητό σας τηλέφωνο.

Google calculator

Αν και πρόκειται για λειτουργία που δεν διαφημίστηκε πολύ, μπορεί ωστόσο να αποδειχτεί πρακτικότατη, ενώ είναι απόλυτα σύμφωνη με τη γενικότερη φιλοσοφία της Google που θέλει να εξελιχθεί, πέρα από μια απλή μηχανή αναζήτησης, σε ένα εργαλείο που θα μπορεί να προσφέρει απαντήσεις για κάθε πιθανό μας ερώτημα.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ