Όταν το Twitter άλλαζε το πουλί του λογοτύπου του, άφηνε να εννοηθεί πως δεν δημιουργήθηκε τυχαία, αφού προέκυψε «από αγάπη για την ορνιθολογία». Το γεγονός αυτό προκάλεσε την απορία ενός χρήστη στο Quora, ο οποίος αναρωτήθηκε για το ποιά είναι στα αλήθεια η γνώμη των ορνιθολόγων για το εν λόγω πτηνό. Κι όπως πολύ συχνά συμβαίνει στο Quora, η απάντηση που πήρε ήταν ενδιαφέρουσα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Anthony Brown, που εργάζεται σε ζωολογικό κήπο, κρίνοντας από το ράμφος και τις αναλογίες του σώματος, το πουλί του Twitter φαίνεται πως ανήκει στην οικογένεια των πασσερίνων – η οποία με τη σειρά της εντάσσεται στα στρουθιόμορφα, μία από τις  πιο συνηθισμένες τάξεις πτηνών στον κόσμο (εκεί ανήκει και το σπουργίτι).

Το πουλί του Twitter, όμως, δεν είναι μια συνηθισμένη πασσερίνα, αφού η ανατομία του σώματός του δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να πετάξει (παρά την στάση στην οποία έχει σχεδιαστεί). Το πρόβλημα εδώ είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στον πλανήτη πασσερίνες που στερούνται την ικανότητα πτήσης, αφού το είδος έχει πλέον εξαφανιστεί (δείτε μια περιγραφή του στην εικόνα που ακολουθεί).

Xenicus_lyalli

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι στο Twitter ίσως και να μη διάβασαν τελικά τόσο καλά το μάθημα της ορνιθολογίας…

Πηγή: Quora, με στοιχεία από το The Atlantic Monthly

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ