Συνήθως αποφεύγω να αφιερώνω ολόκληρα άρθρα για μεμονωμένα WordPress plugins, ειδικά όταν προέρχονται από τρίτους προγραμματιστές και όχι από την ίδια την Αutomattic. Όμως το Add Link to Facebook αποτελεί μία από εκείνες τις εξαιρετικές περιπτώσεις που η απλή αναφορά σε ένα γενικότερο αφιέρωμα θα το αδικούσε. Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα (μοναδικό ίσως αυτή τη στιγμή στο είδος του) plugin που προσφέρει την πολυπόθητη δυνατότητα του απόλυτου σχεδόν συγχρονισμού των δημοσιεύσεων ενός blog με τη Σελίδα του στο Facebook.

Τί σημαίνει πρακτικά αυτό; Η βασική λειτουργία του Add Link to Facebook είναι να δημοσιεύει αυτόματα στο Facebook τα νέα άρθρα που προστίθενται σε ένα blog. Όμως αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το πετύχετε και με άλλους τρόπους.

Η πρόσθετη αξία του plugin βρίσκεται στο ότι ως beta χαρακτηριστικό περιλαμβάνει τη δυνατότητα δημοσίευσης στο blog των σχολίων που γίνονται στο Facebook, και το αντίστροφο. Εάν, δηλαδή, κάποιος σχολιάσει την καταχώρησή σας στη Σελίδα του Facebook, το σχόλιο θα εμφανιστεί και στη σελίδα του blog. Ομοίως, τα σχόλια που γίνονται απευθείας στο blog αντιγράφονται με τη σειρά τους στην αντίστοιχη καταχώρηση του Facebook.

image

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι τα σχόλια από το Facebook αντιγράφονται στη βάση του WordPress. Αυτό σημαίνει πως ανήκουν σε εσάς και δεν εξαρτάστε από την πλατφόρμα σχολιασμού του Facebook.

Από εκεί και πέρα το Add Link to Facebook περιλαμβάνει μια σειρά από επιπρόσθετες λειτουργίες όπως δυνατότητα προσθήκης κουμπιών Like, Send, Share κλπ στα άρθρα του blog σας, δυνατότητα παραμετροποίησης του τί θα εμφανίζουν οι καταχωρήσεις κ.α., καθιστώντας το, το απόλυτο ίσως plugin για την κάλυψη των …κοινωνικών σας αναγκών (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Facebook).

image

Για τη χρήση του plugin απαιτείται προηγουμένως η δημιουργία ενός Facebook Application, διαδικασία αρκετά εύκολη ακόμη και για τους όχι ιδιαίτερα έμπειρους χρήστες. Αφού συνδεθεί η εφαρμογή με το plugin, τα υπόλοιπα είναι θέμα μερικών απλών ρυθμίσεων που γίνονται μέσα από το διαχειριστικό περιβάλλον του WordPress. Στη συνέχεια, απλώς αφήνετε το plugin να υπάρχει, και δεν ασχολείστε ξανά μαζί του.

Εάν θέλετε να δείτε το Add Link to Facebook εν δράσει, επισκεφθείτε την σελίδα του Freeweird στο Facbook και αφήστε το σχόλιό σας στην καταχώρηση που αντιστοιχεί στο τρέχον άρθρο (ή, αντίστροφα, αφήστε πρώτα το σχόλιό σας εδώ και μετά επισκεφθείτε τη σελίδα).

» Κατεβάστε το Add Link to Facebook από το wordpress.org

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

11 thoughts on “«Συγχρονίστε» τα άρθρα και σχόλια του blog σας με τη Σελίδα του στο Facebook, με το Add Link to Facebook

 1. Δουλεύει μια χαρά. Απλώς όταν κάνεις σχόλιο στο Facebook, παίρνει 2-3 λεπτά μέχρι να ενημερώσει το blog. Το αντίστροφο όμως έχω παρατηρήσει πως είναι σχεδόν άμεσο.

 2. Πολύ καλό finding, well done mate 😉

  ΥΓ. Ξέρουμε πως μέσω του FB application μπορούμε να δημοσιεύουμε σε 2 σελίδες του FB ταυτόχρονα;

  • από ότι βλέπω στο FAQ του plugin, κάτι τέτοιο δεν υποστηρίζεται:

   One WordPress user can only add links to one wall OR one page OR one group, even if that user happens to have multiple sites (which is possible within a network site). Adding the same link to more than one wall may lead to difficulties with Facebook as this can be seen as spam. It may also be a violation of the Facebook Platform Policies.

   http://wordpress.org/extend/plugins/add-link-to-facebook/faq/

 3. Pingback: Αυτόματη δημοσίευση άρθρων σε σελίδες του Facebook προσθέτει το Wordpress.com

Comments are closed.