Μπορεί να αφιερώσατε χρόνο για να ελέγξετε την εμφάνιση του blog σας σε διαφορετικούς browsers ώστε να βεβαιωθείτε ότι όλα παίζουν σωστά, έχετε σκεφτεί όμως ποτέ πως όσο καλοφτιαγμένο κι αν είναι, η εμπειρία χρήσης για κάποιον που το βλέπει μέσα από το κινητό του δεν θα είναι και η καλύτερη; Εάν χρησιμοποιείτε WordPress η λύση στο πρόβλημα είναι απλή, γρήγορη, ασφαλώς δωρεάν και ονομάζεται WPtouch.

frontpageΤο WPtouch iPhone Theme, ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή πρόσθετα για WordPress, σας επιτρέπει να φτιάξετε με λίγα μόνο κλικ την mobile έκδοση του blog σας. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να πούμε ότι η όλη διαδικασία δεν αναμένεται να σας πάρει πάνω από 1-2 λεπτά, χωρίς να χρειαστεί να γράψετε ούτε μια γραμμή κώδικα ή να πειράξετε στο παραμικρό το ήδη υπάρχον θέμα σας!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το πρόσθετο ακολουθώντας την τυπική διαδικασία εγκατάστασης του WordPress. Στη συνέχεια πηγαίνετε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

settings

Το WPtouch σας επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να αλλάξετε εύκολα ορισμένες από τις παραμέτρους που αφορούν την εμφάνιση, ενώ μπορείτε να συνδέσετε το θέμα με custom css, να προσθέσετε διαφημίσεις Adsense αλλά και και τον κωδικό παρακολούθησης του Analytics.

Διαφορετικά, μπορείτε να αφήσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις οι οποίες ενδέχεται να καλύπτουν ήδη τις περισσότερες ανάγκες σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε στην πράξη πώς θα εμφανίζεται το blog σας με την ενεργοποίηση του WPtouch είναι να επισκεφθείτε το Freeweird από το κινητό σας τηλέφωνο. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να το κάνετε, τα παρακάτω screenshots δίνουν μια καλή εικόνα:

Η Αρχική σελίδα της mobile έκδοσης του Freeweird Η σελίδα ενός μεμονωμένου άρθρου Η μεγέθυνση των εικόνων εμφανίζεται κανονικά, όπως και στο website Τα σχετικά άρθρα κόβονται στα όρια της οθόνης, αλλά κατά τα άλλα λειτουργούν κανονικά Η προσθήκη σχολίουΤο βοηθητικό μενού Οι κατηγορίες του blog εμφανίζονται χύμα στη δωρεάν έκδοση του WPtouch. Η premium έκδοση επιτρέπει τη δημιουργία επιπέδων Η αναζήτηση στο blog Τα αποτελέσματα αναζήτησης Στο τέλος της σελίδας εμφανίζεται η δυνατότητα εναλλαγής του θέματος και εμφάνισης του αυθεντικού blog Το Freeweird έχοντας το mobile theme απενεργοποιημένο Στο τέλος της σελίδας εμφανίζεται η επιλογή ενεργοποίησης του mobile theme

Ας σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω έγιναν με την basic έκδοση του WPtouch η οποία διατίθεται δωρεάν. Η Pro έκδοση δίνει ασφαλώς επιπλέον δυνατότητες τις οποίες μπορείτε να δείτε συνοπτικά στην καρτέλα “Compare & Pricing” στη σελίδα παρουσίασης του WPtouck Pro.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του plugin, το WPtouch δουλεύει σε iPhone, iPod touch, Android, Palm Pre και BlackBerry Storm. Προσωπικά το δοκίμασα μόνο σε iPhone 3GS (από εκεί προέρχονται και τα screenshots), οπότε αν τύχει να το δοκιμάσετε με άλλη συσκευή οι εντυπώσεις σας είναι καλοδεχούμενες.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://wordpress.org/extend/plugins/wptouch/ (WPtouch basic – η δωρεάν έκδοση)

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Δημιουργήστε τη mobile έκδοση του WordPress blog σας σε λίγα μόνο κλικ, με το WPtouch iPhone Theme

  1. Pingback: 27 templates για smartphones ανακοίνωσε το Blogger

Comments are closed.