Οι δυνατότητες που έχει το Dropbox είναι πολλές όμως ένα από τα πράγματα που δεν μπορεί να κάνει είναι η αποδοχή εγγράφων από άτομα που δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Το AirDropper είναι μια δωρεάν online υπηρεσία που καλύπτει αυτό το κενό επιτρέποντάς σας να προσκαλέσετε οποιονδήποτε ώστε να στείλει έγγραφα σε συγκεκριμένους φακέλους του Dropbox σας.

AirDropperΓια να χρησιμοποιήσετε το AirDropper δεν χρειάζεται εγγραφή, ούτε και το κατέβασμα κάποιας εφαρμογής. Απλώς πηγαίνετε στη σελίδα της υπηρεσίας, πατάτε “Start” και δώσετε έγκριση (authorize) στην εφαρμογή ώστε να συνδεθεί με τον λογαριασμό σας, συμπληρώνετε το e-mail σας, το e-mail του ατόμου που θέλετε να ειδοποιηθεί και το όνομα των αρχείων που ζητάτε. Πατώντας το “Send” θα δημιουργηθεί μια μοναδική διεύθυνση url και ένας κωδικός τα οποία θα στείλετε στα άτομα που θέλετε να τοποθετούν αρχεία στο Dropbox σας.

Εάν δεν θέλετε να στείλετε την ειδοποίηση με e-mail αλλά με κάποιον άλλο τρόπο (π.χ. msn) απλώς αφήνετε το δεύτερο πεδίο κενό.

authorize prepare-request send-request

Ο χρήστης που θα λάβει την πρόσκληση θα χρειαστεί να επισκεφθεί τη διεύθυνση που θα λάβει και να συμπληρώσει τον κωδικό. Από εκεί και πέρα απλώς ανεβάζει το αρχείο ή τα αρχεία που θέλει να στείλει και πατάει το “Send”. Απλό ε;

loginsend-filesucess

Σύμφωνα με το FAQ της υπηρεσίας, το AirDropper επιτρέπει το ανέβασμα αρχείων μεγέθους έως και 100MB, ενώ το συνολικό όριο που μπορείτε να δεχτείτε υποθέτω πως εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο που έχετε στο Dropbox σας.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, είναι σίγουρα καθησυχαστικό το ότι το AirDropper έχει πρόσβαση μόνο στον φάκελο που δημιουργεί και δεν μπορεί να δει τίποτα άλλο από τα υπόλοιπα αρχεία του λογαριασμού σας. Επιπλέον, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε όποτε θελήσετε μέσα από το web interface του Dropbox, και συγκεκριμένα πηγαίνοντας στην καρτέλα My Apps.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.airdropper.com/

» Διαβάστε περισσότερα άρθρα που αφορούν το Dropbox

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ