Η ιδέα χρήσης του Twitter ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης δεν είναι καινούρια, αφού από πολύ νωρίς αρκετοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν για να αφηγηθούν ιστορίες μυθοπλασίας ή να υποδυθούν περσόνες. Αυτή τη φορά, όμως, είναι το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο που αναγνωρίζει αυτόν του τον ρόλο και αποφασίζει να διοργανώσει στα τέλη Νοεμβρίου ένα πενταήμερο «Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Twitter».

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online, θα φιλοξενηθεί από το Twitter στο hashtag #twitterfiction και θα περιλαμβάνει τους δημιουργικούς λογοτεχνικούς πειραματισμούς συγγραφέων από όλο τον κόσμο. Στην ανακοίνωσή του, μάλιστα, το Twitter επικαλείται έναν αμερικανό καθηγητή από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που θεωρεί ότι το Tweet μπορεί να ιδωθεί ως μια νέα λογοτεχνική πρακτική, και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να υποβάλλουν την ιδέα τους.

Πιο συγκεκριμένα, ζητά από τους ενδιαφερόμενους να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσουν να εξερευνήσουν τους τύπους περιεχομένου που ήδη υπάρχουν στο Twitter (σύντομες ιστορίες σε Tweet, συνομιλίες μέσω του Twitter, ζωντανές μεταδόσεις μέσω Tweet) ή, ακόμη καλύτερα, πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν καινούριο. Η υλοποίηση της πρότασης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το διάστημα των 5 ημερών που διαρκεί το Φεστιβάλ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει και να το εξαντλήσει (θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και μία ώρα).

Οι συγγραφείς που θα επιλεγούν από το Twitter για να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν στις 19 Νοεμβρίου και το Φεστιβάλ αυτό καθαυτό θα ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου.

Twitter Fiction Festival

Πηγή: Twitter Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ