Το autocomplete είναι μια πολύ βολική λειτουργικότητα με την οποία ο Firefox συμπληρώνει αυτόματα μια διεύθυνση, με το που ξεκινάτε να την πληκτρολογείτε στην μπάρα διευθύνσεων. Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργικότητα αυτή θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε κάποιο addon, υπάρχει, ωστόσο, και πιο “καθαρός” τρόπος:

  1. Πληκτρολογήστε about:config στην μπάρα διευθύνσεων. Σε περίπτωση που σας βγάλει προειδοποιητικό μήνυμα, ζητώντας να είστε προσεκτικοί, συμφωνήστε και πατήστε ΟΚ.
  2. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε μέρος της σελίδας και δημιουργήστε μια νέα boolean value (new / boolean)
  3. Εκεί πληκτρολογήστε browser.urlbar.autoFill και πατήστε ΟΚ.
  4. Ορίστε το value στο true (αν δεν είναι ήδη ρυθμισμένο). Αυτό ήταν! Μπορείτε πια να κλείσετε την σελίδα, καθώς η ρύθμιση έχει γίνει.

Πηγή: http://kb.mozillazine.org/Inline_autocomplete

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ