Google Earth

Η Google ανακοίνωσε πριν από δυο μέρες την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του Google Earth, παρουσιάζοντάς την ως «την ομορφότερη» από κάθε άλλη. Κι αυτό γιατί το Google Earth 6.2 βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των εικόνων που συνθέτουν τον χάρτη, κυρίως όταν ο χρήστης τον βλέπει από μεγάλο ύψος. Επίσης, η τελευταία αυτή έκδοση φέρνει βελτιώσεις στην αναζήτηση, αλλά και δυνατότητα διαμοιρασμού συγκεκριμένων εικόνων στο Google+.

Google Earth

Ασφαλώς, η αλλαγή που είναι άμεσα ορατή στον χρήστη αφορά την βελτίωση της ποιότητας των φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται για να συνθέσουν την εικόνα του χάρτη. Συγκεκριμένα, ολόκληρη η γήινη σφαίρα του Google Earth συντίθεται από ένα μωσαϊκό δορυφορικών εικόνων και αεροφωτογραφιών που έχουν ληφθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες και, κατ’ επέκταση, κάτω από διαφορετικό φωτισμό και σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Για το λόγο αυτό, όταν κοιτάζουμε τον χάρτη από ένα συγκεκριμένο ύψος, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε τα διάφορα κομμάτια – γεγονός που κάνει την όλη εμπειρία λιγότερο ρεαλιστική.

Αυτό πλέον αλλάζει και τα όρια μεταξύ των εικόνων εξομαλύνονται τόσο ώστε ολόκληρη η επιφάνεια φαίνεται σαν μια ενιαία εικόνα. Αν και η αλλαγή ισχύει για όλες τις εκδόσεις της εφαρμογής, η έκδοση 6.2 προτείνεται, αφού ως πιο πρόσφατη έχει και τα βέλτιστα αποτελέσματα (δείτε, για παράδειγμα, στις παρακάτω εικόνες το Γκραντ Κάνυον και τη Σρι Λάνκα, αντίστοιχα, πριν και μετά την αλλαγή).

Το Grand Canyon στο Google Earth

Η Σρι Λάνκα στο Google Earth

Η άλλη σημαντική αλλαγή στο Google Earth 6.2 αφορά την βελτίωση της αναζήτησης, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Έτσι, έχει ενεργοποιηθεί και εδώ η δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης των αποτελεσμάτων κατά την πληκτρολόγηση, που ήδη έχουμε γνωρίσει από το Google Maps, ενώ έχουν προστεθεί επίπεδα στα αποτελέσματα ώστε να εμφανίζονται πια όλες οι διαθέσιμες εγγραφές και όχι μόνο οι δέκα πρώτες. Επίσης, έχει προστεθεί η δυνατότητα οδηγιών μετάβασης σε ένα μέρος μέσω ποδηλάτου, συγκοινωνιών αλλά και πεζοπορίας.

Η νέα αναζήτηση του Google Earth

Τέλος, μια μάλλον αναμενόμενη προσθήκη αφορά την δυνατότητα διαμοιρασμού της τρέχουσας οθόνης στο Google+. Όταν ο χρήστης φέρει την εικόνα ακριβώς όπως την θέλει, μπορεί να επιλέξει το σχετικό κουμπί που βρίσκεται επάνω δεξιά στην οθόνη του και να την δημοσιεύσει με τη μορφή screenshot στους κύκλους του.

Η δυνατότητα διαμοιρασμού εικόνων από το Google Earth στο Google Plus

» Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Google Earth

Πηγή: The Official Google Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ