Για να διατηρηθείς στην κορυφή πρέπει συνεχώς να εξελίσσεσαι, και αυτό είναι κάτι που η Google δείχνει να το γνωρίζει αρκετά καλά. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το 6λεπτο βίντεο που δημοσίευσε για να παρουσιάσει ορισμένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της ιστορίας της, σε ό,τι αφορά την μηχανή αναζήτησης. Βασικό ζητούμενο, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, ήταν πάντοτε η ταχύτητα, αλλά και η όσο το δυνατόν πιο «αθόρυβη» ενσωμάτωση των νέων χαρακτηριστικών, ώστε να εμφανίζονται στον χρήστη ως φυσική συνέχεια της ήδη υπάρχουσας υπηρεσίας και όχι σαν κάτι καινούριο που πρέπει να μάθει από την αρχή.

Τα ορόσημα στην ιστορία της μηχανής αναζήτησης της Google

Η ανακοίνωση, μάλιστα, της Google στέκεται σε τρία βασικά σημεία που δείχνουν τον σφαιρικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η εταιρεία το θέμα:

  • Αναζήτηση βάσει του περιεχομένου αυτού καθαυτού κι όχι της μορφής με την οποία παρουσιάζεται. Ο χρήστης, δηλαδή, μπορεί να ψάξει όχι μόνο για ιστοσελίδες αλλά και για εικόνες, βίντεο, ειδήσεις, ενώ στη λίστα έχουν ήδη ξεκινήσει να προστίθενται και άλλοι τύποι περιεχομένου όπως προϊόντα, τοποθεσίες, πατέντες, βιβλία, χάρτες κ.α.
  • Γρήγορες απαντήσεις σε ερωτήματα χρηστών, απευθείας από το περιβάλλον των αποτελεσμάτων αναζήτησης (π.χ. δοκιμάστε να αναζητήσετε 1+1). Αυτά εμπλουτίζονται συνεχώς από πολλές διαφορετικές κατηγορίες θεμάτων, ώστε να εμφανίζουν απευθείας πληροφορίες που αφορούν ώρες πτήσεων, αποτελέσματα αθλητικών αγώνων, πρόγνωση καιρού και πολλά άλλα.
  • Εναλλακτικοί τρόποι αναζήτησης που φιλοδοξούν όχι μόνο να εξοικονομήσουν χρόνο στον χρήστη (όπως για παράδειγμα το Google Instant), αλλά και να του δώσουν τη δυνατότητα να ξεφύγει από την συμβατική πληκτρολόγηση λέξεων, ψάχνοντας μέσω φωνητικών εντολών ή ακόμη και μέσω εικόνων.

Πηγή: Google Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ