Το Interclue είναι ένα Firefox addon που με σύνθημα “Click less – Know more” φιλοδοξεί να κάνει το σερφάρισμα πιο έξυπνο και πρακτικό. Η φιλοσοφία του μοιάζει με αυτή του Cooliris Previews, μόνο που εδώ έχω εντοπίσει τα εξής επιπρόσθετα πλεονεκτήματα:

  • είναι πιο περιγραφικό σε ότι αφορά τα στοιχεία ενός link (π.χ. σε πληροφορεί για το αν ανήκει στο ίδιο site, αν είναι εξωτερικός σύνδεσμος, αν ανοίγει σε νέο παράθυρο κλπ).
  • εμφανίζεται με πιο “έξυπνο” τρόπο, αφού δεν σε ενοχλεί όταν π.χ. αναγνωρίζει links που αποτελούν μηχανισμούς πλοήγησης ενός site
  • δεν φορτώνει προεπισκόπηση ολόκληρης της σελίδας στην οποία οδηγεί το link, αλλά μόνο το βασικό της περιεχόμενο (κείμενο και φωτογραφία), κάνοντας έτσι το φόρτωμα γρηγορότερο.

Από την άλλη, αυτό που δεν κάνει είναι προεπισκόπηση εικόνων, με τον τρόπο που την κάνει το Cooliris Previews. Πάντως γενικά πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο addon που αξίζει τη δοκιμή.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://interclue.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ