TweetDeck

Την πρώτη του σημαντική αναβάθμιση μετά την εγκατάλειψη της πλατφόρμας του Adobe Air για χάρη της HTML5 πραγματοποίησε το TweetDeck. Η νέα αυτή έκδοση του δημοφιλούς client επαναφέρει την επεξεργασία των retweets και την προβολή εικόνων και βίντεο μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής, προσθέτει ως νέες επιλογές το interactions και το activity που γνωρίζουμε από τις επίσημες εφαρμογές του Twitter και βελτιώνει την διαχείριση των λιστών.

Ειδικά η στήλη του interactions αναμένεται να αρέσει σε πολλούς, αφού φέρνει στο TweetDeck μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του Twitter, που δεν είναι άλλη από την δυνατότητα παρακολούθησης των αλληλεπιδράσεων των άλλων χρηστών μαζί τους. Παραπλήσια λογική αλλά λιγότερο ενδιαφέρον έχει το Activity, που εμφανίζει τις τελευταίες ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος ο χρήστης.

 TweetDeck

Σημαντικότατη προσθήκη αποτελεί επίσης η επαναφορά της υποστήριξης πολυμέσων, που μάλιστα είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με την παλαιότερη έκδοσης της εφαρμογής για το Adobe Air. Έτσι, με κάθε tweet που περιλαμβάνει εικόνα ή βίντεο βλέπετε μια μικρή προεπισκόπησή του που αν την επιλέξετε ανοίγει σε πλήρες μέγεθος.

  TweetDeck

Η άλλη μεγάλη επιστροφή στο TweetDeck 1.3 αφορά τη δυνατότητα επεξεργασίας ενός tweet πριν το retweet. Ουσιαστικά πρόκειται για την επιστροφή της λειτουργίας που υπήρχε στην προ-HTML5 έκδοση και που η αφαίρεσή της υπήρξε από τις βασικές αιτίες διαμαρτυρίας των χρηστών.

TweetDeck

Τέλος, στο νέο TweetDeck μπορείτε να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να διαγράψετε λίστες απευθείας μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής.

TweetDeck

Με όλα αυτά το Twitter κάνει ένα σημαντικότατο βήμα για την βελτίωση του δημοφιλούς client και δείχνει διάθεση να του περάσει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των native εφαρμογών του. Το μόνο αρνητικό στοιχείο πλέον φαίνεται πως παραμένουν κάποια προβληματάκια στο scroll, τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο έντονα όσο πριν αλλά παρόλα αυτά δεν έχουν εξαλειφθεί τελείως. Εάν πάντως ανήκετε στους απογοητευμένους που παραμένουν στην παλιά έκδοση της εφαρμογής, δώστε μια ευκαιρία στο TweetDeck 1.3, γιατί είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να σας κάνει να αναθεωρήσετε.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, η αναβάθμιση της εφαρμογής γίνεται αυτόματα κλείνοντας και ξανανοίγοντάς την. Σε Mac γίνεται μέσω της επιλογής Updates του Mac App Store, ενώ αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, μπορείτε να το κατεβάσετε από το tweetdeck.com.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ