Έχοντας ιδρυθεί το 1971, το Project Gutenberg είναι η παλαιότερη ψηφιακή βιβλιοθήκη στον κόσμο, που αυτή τη στιγμή μετρά στη συλλογή του πάνω από 42.000 e-book διαθέσιμα είτε για online ανάγνωση είτε για δωρεάν λήψη.

Πρόσφατα, ο ιστοχώρος του εγχειρήματος πρόσθεσε μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα που αφορά την υποστήριξη του Dropbox. Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που θα δώσετε άδεια πρόσβασης στον λογαριασμό σας, θα μπορείτε να αποθηκεύετε τα e-book που θέλετε απευθείας στο Dropbox σας, σε έναν φάκελο “gutenberg” που θα δημιουργηθεί αυτόματα.

dropbox-ebooks[1]

Η λειτουργία μπορεί να βολέψει όσους συνηθίζουν να διαβάζουν βιβλία στο κινητό ή το tablet τους επιταχύνοντας την διαδικασία αποθήκευσης των αρχείων, που πλέον δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από ένα μόνο κλικ.

Σε περίπτωση, βέβαια, που χρησιμοποιείτε Kindle θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα παραπάνω, αφού θα χρειαστεί να στείλετε με e-mail τα βιβλία στην προσωπική σας Kindle διεύθυνση. Ακόμη κι αυτό, όμως, είναι κάτι που θα μπορούσατε να αυτοματοποιήσετε πλήρως με μια απλή συνταγή του IFTTT.

Πηγή: labnol

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ