Το Storify, το δημοφιλές εργαλείο σύνθεσης ιστοριών από δημοσιεύσεις σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφόρησε δωρεάν εφαρμογή για το iPad. Όπως και στην online έκδοσή του έτσι κι εδώ, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να «συναρμολογήσουν» μια ιστορία χρησιμοποιώντας Tweets, βίντεο από το YouTube και φωτογραφίες από το Facebook και το Instagram. Για την ακρίβεια, είναι τέτοια η φύση της υπηρεσίας που ίσως έτσι κι αλλιώς τα tablets να είναι το ιδανικό μέσο χρήσης της.

Κι αυτό γιατί το Storify χρησιμοποιείται κατά κόρον από δημοσιογράφους, πολίτες ή ακόμα και μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς όπως οι New York Times και το Al Jazeera – χρήστες, δηλαδή, που σίγουρα χρειάζονται να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία ακόμα κι όταν βρίσκονται εκτός γραφείου.

Storify για iPad

Οι ιστορίες που δημιουργούνται μέσω του Storify μπορούν να δημοσιευτούν στην ίδια την υπηρεσία ή να ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Σε κάθε περίπτωση, τα περιεχόμενά τους παραμένουν ανεξάρτητα μεταξύ τους, διατηρώντας στο ακέραιο την λειτουργικότητά τους (για παράδειγμα, ένα Tweet μπορεί να γίνει retweet απευθείας μέσα από το περιβάλλον της υπηρεσίας).

Μπορείτε να κατεβάσετε το Storify για το iPad από το App Store ή να δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της εφαρμογής, για να πάρετε μια πρώτης τάξεως ιδέα για το πώς ακριβώς εμφανίζεται μια ιστορία.

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ