Το TYSTYA είναι ακρωνύμιο του Told You So Ten Years Ago και αποτελεί μια πρωτότυπη υπηρεσία που τυπικά ανήκει στην κατηγορία του microblogging, τα μηνύματα που μπορείτε να δημοσιεύσετε μέσω αυτού έχουν, όπως και στο Twitter, μέγιστο όριο τους 140 χαρακτήρες, μόνο που υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά: η δημοσίευση πραγματοποιείται μετά από 10 χρόνια. Κι επειδή όλοι λίγο-πολύ κρύβουμε μέσα μας έναν ξερόλα, το TYSTYA μας δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε στους άλλους τί αξίζουμε και πόσο μπροστά βλέπουμε (ή, στη χειρότερη, να εκτεθούμε).

TYSTYA

Η υπηρεσία είναι απλούστατη στη χρήση της. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το tystya.com, να γράψετε την πρόβλεψή σας (ίσως προηγουμένως να χρειαστεί να δείτε το φλιτζάνι, να ρίξετε τα χαρτιά ή να συμβουλευτείτε τη μαγική σας γυάλα), να την υποβάλλετε και …να περιμένετε 10 χρόνια.

Όλο αυτό το διάστημα το μήνυμά σας είναι ορατό μόνο σε εσάς και σε κανέναν άλλο, ενώ έχετε τη δυνατότητα να …προετοιμάσετε εχθρούς και φίλους μοιράζοντας link που οδηγεί στην αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της πρόβλεψής σας. Η εγγραφή στην υπηρεσία είναι προαιρετική, ωστόσο είναι απαραίτητη αν θέλετε να έχετε μελλοντική πρόσβαση στο αρχείο με τα μηνύματά σας και, το πιο σημαντικό, να πιστοποιήσετε ότι εσείς είστε αυτός που έκανε την πρόβλεψη κι όχι κάποιος άλλος (μη σας φάνε και τη δόξα). 

TYSTYA

Μπορεί το TYSTYA να μην έχει μεγάλη πρακτική χρησιμότητα, είναι ωστόσο μια πανέξυπνη ιδέα. Ίσως θα έπρεπε βέβαια να μπορούσαν οι χρήστες να επιλέξουν οι ίδιοι το πότε θέλουν να δημοσιευθεί η πρόβλεψή τους, μιας και τα 10 χρόνια φαντάζουν πολύ μακρινά. Φανταστείτε, για παράδειγμα, να μπορούσαμε να κάνουμε προβλέψεις για το ντέρμπι της Κυριακής ή για τις εκάστοτε πολιτικές εξελίξεις.

Άραγε, ο δημιουργός του TYSTYA είναι τόσο σίγουρος ότι η εφαρμογή του θα εξακολουθεί να υπάρχει μετά από 10 χρόνια, οπότε και θα αρχίσουν να δημοσιεύονται τα πρώτα μηνύματα;

TYSTYA

via @Freddos

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ