Οι εργασίες για την υλοποίηση της επόμενης έκδοσης του WordPress συνεχίζονται και στη 1 Νοεμβρίου θα μπουν στην τελική ευθεία, αφού τότε θα πραγματοποιηθεί το επίσημο πάγωμα στην προσθήκη νέων λειτουργικοτήτων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να περιμένουμε στο WordPress 3.1 περιλαμβάνουν μια σειρά από βελτιώσεις τόσο σε ό,τι αφορά την εμπειρία του ίδιου του τελικού χρήστη, όσο και στο διαχειριστικό περιβάλλον της πλατφόρμας.
Πιο συγκεκριμένα, τα νέα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν και ενδέχεται να δούμε να υλοποιούνται στην επόμενη έκδοση του WordPress περιλαμβάνουν τα εξής:
- Post Formats. Πρόκειται για τη δυνατότητα ορισμού ξεχωριστού μορφοτύπου (format) ανά καταχώρηση (π.χ. gallery, link, παράθεση κλπ). Ανάλογα με το format του εκάστοτε άρθρου, ο διαχειριστής θα έχει τη δυνατότητα να δώσει διαφορετικά styles ανά περίπτωση.
- Εσωτερικά links. Ο συντάκτης θα μπορεί εύκολα να εντοπίσει άρθρα εντός του blog του και να δημιουργήσει απευθείας links σε αυτά μέσα από τον text editor.
- Σελίδες index για τα custom post types. Πρόκειται για τη δυνατότητα δημιουργίας σελίδων που θα μπορούν να εμφανίσουν τους τύπους άρθρων που έχετε δημιουργήσει εσείς, κάτι που προς το παρόν δεν υποστηρίζεται.
- Multi-Taxonomy Queries. Δυνατότητα συνδυαστικής χρήσης των κατηγοριών και των ετικετών. Π.χ. εμφάνιση όλων των άρθρων που ανήκουν στην κατηγορία «Δωρεάν προγράμματα» και δεν έχουν την ετικέτα «Windows».
- Επέκταση των δυνατοτήτων του QuickPress, ώστε να περιλαμβάνει και τους custom τύπους άρθρων και θέματα.
- Βελτιώσεις στο περιβάλλον διαχείρισης, που περιλαμβάνουν μια σειρά από λειτουργίες όπως: χρήση Ajax για το καλύτερο φιλτράρισμα και ταξινόμηση των άρθρων, αναβάθμιση του TinyMCE στην έκδοση 3.3.9.2, «συμμάζεμα» όλων των αρχείων CSS του διαχειριστικού περιβάλλοντος, καλύτερη οργάνωση του κεντρικού πίνακα ελέγχου (Dashboard) και μεταφορά των μενού και σελίδων του Super Admin σε δικό τους φάκελο στο wp-admin/network.
- Ενσωμάτωση λειτουργικοτήτων που υπάρχουν στο WordPress.com και αφορούν την καλύτερη ταξινόμηση και εντοπισμό των θεμάτων, αλλά και την εισαγωγή μιας αντίστοιχης μπάρας διαχείρισης (Admin Bar).
Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που
αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της
φόρμας επικοινωνίας
για να το τροποποιήσω.
Pingback: Το Wordpress 3.1 beta κάνει την εμφάνισή του στο Wordpress.com | Freeweird
Pingback: Κυκλοφόρησε η πρώτη Release Candidate του Wordpress 3.1 | Freeweird