Browsers

Τον περασμένο Μάρτιο η Microsoft είχε υποχρεωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμπεριλάβει στην αρχική εκκίνηση των Windows οθόνη επιλογής του browser που προτιμούν να χρησιμοποιούν. Η λεγόμενη “browser ballot screen” αποσκοπούσε στο να αφαιρέσει το μονοπωλιακό πλεονέκτημα του Internet Explorer, που έρχεται προεγκατεστημένος με το λειτουργικό σύστημα. Μερικούς μήνες μετά, στατιστικά που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως η δυνατότητα επιλογής δεν επηρέασε σχεδόν καθόλου την πορεία των browsers.

image

Τα στατιστικά δημοσιεύτηκαν στο Neowin.net και συγκρίνουν την πορεία των browsers στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο για το διάστημα που στην Ευρώπη χρησιμοποιούταν η ballot screen. Και αυτό που δείχνουν είναι πως η επίδρασή της ήταν μάλλον ανύπαρκτη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτβωρίου το μερίδιο του Internet Explorer έπεσε κατά 5,25% στην Ευρώπη και 5,92% παγκοσμίως. Ο Firefox έπεσε κατά 1,23% στην Ευρώπη και 0,14% στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Chrome εμφάνισε άνοδο 6,4% στην Ευρώπη και 6,24% παγκοσμίως, ενώ τα νούμερα του Safari είχαν ανεπαίσθητη άνοδο, με 0.05% στην Ευρώπη και κάπως μεγαλύτερη με 0,8% στον υπόλοιπο κόσμο.

Από την άλλη, όταν είχε πρωτολειτουργήσει η ballot screen, ο Opera βιάστηκε να ανακοινώσει ότι παρατήρησε μεγάλη αύξηση στις λήψεις του browser. Τα στατιστικά ωστόσο τον διαψεύδουν, αφού η άνοδος που σημείωσε στην Ευρώπη ήταν ελάχιστη (0,86%), ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο έμεινε ακριβώς στα ίδια επίπεδα (0%).

image

Πηγή: Neowin.net

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Νοεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ