Adobe

Σε μια προσπάθεια να παραμείνει αξιόμαχος παίκτης στον χώρο των παιχνιδιών που παίζονται μέσω browser, η Adobe ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Flash Player 11.2 και του Air 3.2. Ο νέος Flash Player επιτρέπει το κλείδωμα του ποντικιού και «σχετικές συντεταγμένες» (ώστε να μη χάνεται ο έλεγχος του παιχνιδιού όταν ο κέρσορας βγαίνει εκτός των ορίων του browser), υποστήριξη ενεργειών στο δεξί και μεσαίο κλικ, καλύτερο video decoding και και την υποστήριξη 2D και 3D γραφικών με ρυθμό ανανέωσης στα 60fps. Επίσης, στα Windows αναβαθμίζεται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από το χρήστη.

Το Adobe Air 3.2, από την άλλη, η πλατφόρμα της εταιρείας για την ανάπτυξη δικτυακών εφαρμογών που τρέχουν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, υποστηρίζει πλέον το Stage 3D και στις φορητές συσκευές, τόσο σε iOS όσο και σε Android. Το Stage 3D είναι μια αρχιτεκτονική hardware που εγκαινιάστηκε από την Adobe τον περασμένο Οκτώβριο και υπόσχεται να κάνει την επεξεργασία των γραφικών 1.000 ταχύτερη από ότι το Flash 10 και το Air 2.

Από εκεί και πέρα, ως αποτέλεσμα συνεργασίας με το εργαλείο Unity, οι developers που το χρησιμοποιούν θα μπορούν να μεταφέρουν τα τρισδιάστατα παιχνίδια τους στον Flash Player. Επίσης, έχουν προστεθεί ορισμένα “premium” χαρακτηριστικά που οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν μέχρι η εφαρμογή τους να φτάσει τα 50.000 δολάρια κέρδος.

Στόχος της Adobe με όλα αυτά είναι να επαναπροσδιορίσει την δημόσια εικόνα του Flash Player και να το μετατρέψει από ένα εργαλείο για την αναπαραγωγή βίντεο σε H.264 και απλά παιχνιδάκια, σε μια ολοκληρωμένη κονσόλα παιχνιδιών για το διαδίκτυο που μπορεί να φέρει χρήματα στους developers.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ