Με το πέρασμα του χρόνου, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός laptop αναπόφευκτα αρχίζει να πέφτει, σε σημείο που πολλές φορές καταλήγει προβληματικό. Το Aeorofoil, που η λειτουργία του θα μπορούσε άνετα να έρχεται ενσωματωμένη στα Windows, αναλαμβάνει να διαχειριστεί τα προφίλ εξοικονόμησης ενέργειας εναλλάσσοντάς τα αυτόματα, ανάλογα με το αν το laptop βρίσκεται στην πρίζα ή λειτουργεί με την μπαταρία του.

image

Το βασικό πλεονέκτημα του Aerofoil είναι η ευκολία χρήσης του, αφού μετά την εγκατάσταση και την αρχική ρύθμισή του, δεν χρειάζεται ξανά την παρέμβασή σας, αναγνωρίζοντας μόνο του πότε ο υπολογιστής έχει συνδεθεί στην πρίζα και πότε όχι.

Σε περίπτωση μάλιστα που αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα με την μπαταρία σας, το Aerofoil σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μια σειρά από πρόσθετες επιλογές για το προφίλ εξοικονόμησης ενέργειας: απενεργοποίηση του Aero, σίγαση (mute) του ήχου και απενεργοποίηση της πλευρικής μπάρας (sidebar) των Windows.

image image

Το Aerofoil είναι αρκετά ελαφρύ, διατίθεται εντελώς δωρεάν (είναι open source, για την ακρίβεια) και μπορείτε να το κατεβάσετε τόσο για x86 όσο και για x64 bit συστήματα.

Σε περίπτωση που κατά την εγκατάσταση τα Windows εμφανίσουν μήνυμα λάθους σχετικά με κάποιο msvcp100.dll αρχείο, σημαίνει πως θα πρέπει να εγκαταστήσετε το MS Visual C++ redistributable, που η Microsoft διαθέτει δωρεάν για x86 και x64 bit συστήματα.

via: DownloadSquad

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Βελτιώστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του laptop σας, με το Aerofoil

Comments are closed.