Αν και το AirPrint είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες του iOS 4.2.1, οι περιορισμοί που έχει αποτρέπουν μεγάλη μερίδα χρηστών από το να το χρησιμοποιήσουν. Το AirPrint Activator είναι ένα μικρό δωρεάν εργαλείο που ενεργοποιεί τη δυνατότητα εκτύπωσης μέσω AirPrint σε ασύρματους εκτυπωτές συνδεδεμένους σε PC με Windows. Ο εκτυπωτής, μάλιστα, δεν χρειάζεται να ανήκει στη λίστα των συσκευών της HP που υποστηρίζουν το νέο χαρακτηριστικό της Apple.

Για να ενεργοποιήσετε το AirPrint σε Windows, χρειάζεται να ακολουθήσετε μερικά πολύ απλά βήματα:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο δικτυακός εκτυπωτής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε είναι κοινόχρηστος (shared)
  • Κατεβάστε το AirPrint, αποσυμπιέστε τα περιεχόμενά του και τρέξτε το αρχείο AirPrint Activator.exe.
  • Επιλέξτε Activate AirPrint on Win32bit ή Win64bit, ανάλογα με το είδος του λειτουργικού σας συστήματος.

image

  • Πηγαίνετε στον φάκελο όπου εγκαταστάθηκε το πρόγραμμα (λογικά: C:\Program Files\AirPrint) και τρέξτε το αρχείο airprint.exe, ώστε να του επιτρέψετε να περάσει το firewall των Windows

image

  • Από εκεί και πέρα, θα πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία του AirPrint από τη συσκευή από την οποία θέλετε να πραγματοποιήσετε την εκτύπωση.

Photo Νοε 26, 16 48 54 Photo Νοε 26, 16 49 08

Προσωπικά το δοκίμασα σε iPhone 3GS, με ασύρματο εκτυπωτή Lexmark S508 και η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα ή καθυστέρηση.

Photo Νοε 26, 17 11 26

Πηγή: DownloadSquad

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ