Ρωτήστε μας

Κωνσταντίνου - προφιτερόλΨάχνετε κάποια δωρεάν εφαρμογή ή υπηρεσία αλλά δεν ξέρετε πώς λέγεται; Θέλετε να κάνετε μια πολύ συγκεκριμένη εργασία και θα θέλατε να μάθετε εάν υπάρχει κάποιο δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να σας εξυπηρετήσει; Εάν η αναζήτηση σας στο Freeweird δεν έφερε αποτελέσματα, δοκιμάστε την τύχη σας προσπαθώντας να περιγράψετε εδώ αυτό που αναζητάτε.

Πώς λειτουργεί η σελίδα: υποβάλετε την ερώτησή σας με τη μορφή σχολίου, χρησιμοποιώντας τη φόρμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Εάν εγώ ή κάποιος άλλος χρήστης γνωρίζει κάτι, θα σας απαντήσει επιτόπου.

61 thoughts on “Ρωτήστε μας

  • To Adobe Flash είναι εμπορικό πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στην έκδοση CS5. Μπορείς να το αγοράσεις από αυτή τη διεύθυνση: http://www.adobe.com/products/flash/

   Αν δεν θες να το αγοράσεις, μπορείς από την ίδια διεύθυνση να κατεβάσεις την trial έκδοση και να το χρησιμοποιήσεις για 30 μέρες.

   Το Flash CS3 πλέον δεν είναι διαθέσιμο, αφού είναι αρκετά παλιό. Κοίταξα στο oldversion.com, που κρατάει αρχείο με παλιές εκδόσεις γνωστών προγραμμάτων, αλλά όλα τα παλιά προγράμματα της Adobe έχουν αφαιρεθεί κατόπιν διαμαρτυρίας της εταιρείας: http://www.oldversion.com/adobe.php. Ακόμη και να υπήρχε όμως, θα ήταν και αυτό trial. Με λίγα λόγια, πλήρης έκδοση του Adobe Flash CS δωρεάν και νόμιμα, δεν υπάρχει.

   Από εκεί και πέρα οι δωρεάν εναλλακτικές στο συγκεκριμένο τομέα, από όσο τουλάχιστον ξέρω, είναι περιορισμένες και άγνωστης αποτελεσματικότητας. Έχω δει να αναφέρονται τα εξής πάντως:

   – Synfig Studio: http://www.cnet.com.au/downloads/soa/Synfig-Studio/0,239030384,10601794s,00.htm

   και

   – Open Laszlo: http://www.openlaszlo.org/

   Δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τα δύο, γι’ αυτό και τα αναφέρω με μια επιφύλαξη.

   Επίσης, μιας και ανέφερες στο μήνυμά σου τη λέξη 3D, ρίξε μια ματιά και στο Blender: http://www.blender.org/ το οποίο είναι open source και στον τομέα του θεωρείται πάρα πολύ καλό. Περιγραφή του στα ελληνικά θα βρεις εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/Blender

   Ελπίζω να βοήθησα

  • Παλιότερα με είχε απασχολήσει κι εμένα το θέμα και είχα δοκιμάσει πολλές και διάφορες λύσεις. Η πιο αξιόπιστη από όλες και αυτή που θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις είναι το TrueCrypt (http://www.truecrypt.org/).
   Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι τρέχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, Mac), είναι portable, που σημαίνει πως μπορείς να το τρέχεις ακόμη και από USB stick και φυσικά είναι δωρεάν και open source.

   Πώς λειτουργεί: Πρακτικά, δημιουργεί έναν εικονικό σκληρό δίσκο τον οποίο μπορείς κιόλας να κρύψεις ώστε να μην είναι ορατός σε ανεπιθύμητα μάτια.
   Για να ανοίξεις τον εικονικό αυτό δίσκο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα κι επιπλέον να τον ξεκλειδώσεις με το password που έχεις επιλέξει. Ο δίσκος που δημιουργεί εμφανίζεται σαν αρχείο με την κατάληξη .tc αν θυμάμαι καλά, οπότε, και να το δει κανείς, θα το περάσει για αρχείο αγνώστου ταυτότητας.

   Από άποψη ασφάλειας είναι εξαιρετικό, αφού το κλείδωμά του είναι πολύ δυνατό. Βέβαια, έχε υπόψη σου πως εξαιτίας αυτού, έτσι και ξεχάσεις τον κωδικό δεν πρόκειται να επανακτήσεις την πρόσβαση στα δεδομένα σου, οπότε από αυτή την άποψη χρειάζεται προσοχή.

   Μια άλλη, πιο απλή εναλλακτική είναι το να διατηρείς τα δεδομένα σου μέσα σε ένα .rar αρχείο που θα το έχεις προστατεύσει με κωδικό. Αυτό είναι πολύ απλούστερο στη χρήση του, αλλά «σπάει» και πιο εύκολα. Επίσης, γενικά δεν ενδείκνυται να δουλεύεις αρχεία απευθείας μέσα από .rar.

   Γενικα υπάρχουν και άλλες λύσεις και προγράμματα που κάνουν παρόμοια δουλειά, ωστόσο δεν είναι όλα πάντοτε αξιόπιστα – και πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο καλό είναι να μην παίζει κανείς.

   Επίσης, πριν ξεκινήσεις να δοκιμάζεις το TrueCrypt κάνε πρώτα ένα backup των δεδομένων σου για κάθε ενδεχόμενο, μέχρι να του πάρεις τον αέρα και να καταλάβεις τη λογική του (κάτι που δεν είναι δύσκολο πάντως).

   Αν κολλήσεις κάπου πες μου…

   ΥΓ: Αν θες να κλειδώσεις έναν φάκελο σε επίπεδο χρήστη των Windows (π.χ. ο συγκεκριμένος φάκελος να είναι προσβάσιμος μόνο στον χρήστη gelly, ενώ στον χρήστη gsarig θα ζητά κωδικό) τότε τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς τα Windows υποστηρίζουν εγγενώς αυτή τη δυνατότητα. Υποθέτω όμως πως δεν θες κάτι τέτοιο…

 1. γεια σας
  θέλω να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι πολύ απλό, αλλά κόλλησα εδώ και 2 μέρες και δεν μπορώ να βρω λύση.
  θέλω να βάλω ένα linc στο blog μου το οποίο θα ειναι σύνδεσμος και θα παραπέμπει σε άλλη σελίδα του ίδιου blog όπου θα έχω διάφορα downloads.
  ευχαριστώ

  • Φαντάζομαι ότι το θες σε κάποιο σημείο στο πλάι ε; Μέσα σε μεμονωμένα άρθρα είναι εύκολο, αφού υπάρχει προφανής επιλογή στον editor.

   Αν έχω δίκιο και υποθέτοντας πως το θες για το blogspot, μπορείς να το κάνεις προσθέτοντας σε όποια στήλη θέλεις ένα gadget με links: πας στο περιβάλλον διαχείρισης του blog σου / Design / Page elements / Add gadget και από εκεί επιλέγεις το “Link List”. Εκεί σε κατευθύνει μόνο του – απλώς δίνεις το url του link και τον τίτλο του και πατάς save.

   Αν δεν έχω καταλάβει καλά και θες κάτι διαφορετικό, πες μου.

 2. Γεια σας. Ηθελα να σας ρωτησω κάποια πράγματα
  1) Βρηκα το δωρεαν antivirus avg απο την ιστονελίδα του. Το κατέβασα και έκαμα run αλλά κάτι έγινε και πάγωσαν όλα στο labtop μου. Γενικά πίστευα ότι τα προγραμματα όταν προσφερονται απο τη δικη τους ιστοσελίδα είναι safe…Τι νομίζετε?

  2) To Microsoft Security Essentials 2 (τελική έκδοση) που έχετε στο freeweird είναι safe να το κατεβάσω?
  Γενικά αυτά που συστήνετε στην ιστοσελίδα σας είναι δοκιμασμένα?

  3) Ποια θεωρούνται τα πιο καλά antivirus κατα τη γνωμη σας?
  Ευχαριστω

  • Γεια!

   1. Αν το κατέβασες από το http://www.avg.com τότε ναι, είναι ασφαλές. Γενικά το AVG είναι από τις γνωστές δωρεάν λύσεις στον συγκεκριμένο τομέα και δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση κακόβουλο.

   Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ίσως δημιουργήθηκε πρόβλημα σε σχέση με κάποιο άλλο πρόγραμμα που ήταν ήδη εγκατεστημένο στο laptop. Μήπως είχες ήδη κάποιο άλλο antivirus και προσπάθησες να εγκαταστήσεις το AVG χωρίς προηγουμένως να απεγκαταστήσεις το προηγούμενο;

   Γενικά έχε υπόψη σου ότι ενώ στα περισσότερα άλλα προγράμματα αυτό συνήθως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, στην περίπτωση των antivirus δεν πρέπει να έχεις 2 μαζί να τρέχουν ταυτόχρονα. Πρέπει να κάνεις πλήρη απεγκατάσταση του ενός πριν περάσεις το επόμενο.

   2. Το Microsoft Security Essentials είναι όλο και πιο δημοφιλές τελευταία και θεωρείται από τις πολύ καλές δωρεάν λύσεις. Το μόνο που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι για να το εγκαταστήσεις πρέπει να έχεις νόμιμα Windows, γιατί κάνει έλεγχο γνησιότητας (το αναφέρω για κάθε ενδεχόμενο 😉 ). Και εδώ πάντως ισχύει ό,τι έγραψα και πιο πάνω: πριν το εγκαταστήσεις, φρόντισε να βγάλεις τελείως όλα τα άλλα antivirus.

   3. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Comodo Internet Security, αλλά δεν σου το προτείνω γιατί είναι λίγο ιδιότροπο στις ρυθμίσεις του και κάποιοι χρήστες έχουν διαμαρτυρηθεί ότι τους έχει προκαλέσει προβληματάκια. Από τα δωρεάν antivirus, τα πιο δημοφιλή είναι τα παρακάτω:
   Avast
   Microsoft Security Essentials (είπαμε όμως, μόνο αν έχεις νόμιμα Windows)
   Avira
   – AVG

   Προσωπικά θα πρότεινα ένα από τα δύο πρώτα (Avast ή MSE)

   Από εκεί και πέρα, στα εμπορικά, από τα πιο γνωστά αυτή τη στιγμή είναι τα Kaspersky και NOD32 – αλλά φυσικά δεν είναι δωρεάν.

  • Κοίτα, αν και το συγκεκριμένο δεν το ξέρω, μοιάζει παρόμοιο με το VirusTotal Uploader. Ισχύει ό,τι γράφω και εκεί, ότι δηλαδή:

   «Το VirusTotal Uploader δεν είναι antivirus και σε καμία περίπτωση δεν προορίζεται για να το υποκαταστήσει. Δεν προσφέρει ζωντανή (real-time) προστασία, ούτε και μπορεί να θέσει σε καραντίνα ή να διαγράψει ένα μολυσμένο αρχείο. Απεναντίας, πρόκειται για βοηθητική υπηρεσία που θα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντοτε σε συνδυασμό με κάποιο antivirus, ώστε να σας προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο ασφαλές είναι ένα αρχείο»

 3. Μπορούμε μόνο να τσεκάρουμε ένα file ή προγραμμα (πριν το κανουμε run) με το Virus Total Uploader.

  Έκανα online scan με το eset antivirus. Αυτο μπορει να επηρεασε όταν προσπαθησα να εγκαταστησω το avg . το eset είναι ήδη πανω στο συστημα του υπολογιστή άσχετα αν δεν παρεχει προστασία…
  Τι εισηγηστε να κάνω?

  Ευχαριστω

  • Λέγοντας ESET φαντάζομαι εννοείς το NOD32 ε; Αυτό γενικά θεωρείται καλό. Γιατί λες ότι δεν παρέχει προστασία; Μήπως έχει λήξει και χρειάζεται ανανέωση της άδειάς του;

   Όπως και να έχει πάντως, σε περίπτωση που θες να περάσεις κάποιο άλλο στη θέση του, θα πρέπει προηγουμένως να κάνεις πλήρη απεγκατάσταση του προηγούμενου. Πολύ πιθανό δηλαδή να έφταιγε αυτό για το πρόβλημα που σου εμφάνισε το AVG.

  • Το είδα. Όντως αυτό δεν είναι πλήρες antivirus αλλά κάνει μόνο χειροκίνητους ελέγχους. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ανακατεύεται με το AVG, εκτός κι αν την ώρα της εγκατάστασης έτρεχε το ESET.

   Όπως και να έχει όμως, για να είσαι σίγουρη μπορείς να δοκιμάσεις να το απεγκαταστήσεις (από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων) και στη συνέχεια να περάσεις το antivirus που θες.

 4. Tha ithela na matho an uparxei kapoio programa me to opoio na mporo na vro ta pragatika stoixeia mias foto,exontas mia foto kapoiou me pseutiko onoma ktl.,na mporo na vrisko an ontos einai autos pou leei h’ oxi,an to prosopo diladi tis foto anoikei ston idio ton apostolea kai oxi se kapoion allo tou opoiou xrisimopoiei ti foto tou xoris ti suggatathesi tou.

 5. Γεια σου φιλε,
  μια ερωτηση σχετικα με WP.Πως εχεις καταφερει να βγαζεις errors 404 για την εισοδο στο wp-login; Να φανταστω ειναι καποιο προσθετο;

  Αν μπορεις πες μου,με ενδιαφερει για το δικο μου blog.

  Thanks in advance.

  • Καλησπέρα,

   Δεν έχω κάνει τίποτα σχετικό – ίσως πληκτρολόγησες λάθος το url (επίσης, δεν ξέρω αν φταίει το ότι έχω απενεργοποιήσει τις εγγραφές μελών).

   Δες πάντως αυτό το άρθρο, που προτείνει μερικούς τρόπους για να προστατεύσεις τη σελίδα του login, μήπως κάτι από αυτά σου κάνει.

  • Γειά,

   Αυτό που έχω δοκιμάσει και παρουσιάσει σε παλιότερο άρθρο είναι το Shape Collage, το οποίο διαθέτει και online έκδοση.

   Επίσης, υπάρχει και το Hockneyizer, που αποτελεί μέρος μιας σειράς online εργαλείων της Big Huge Labs και κάνει κολάζ ενός πολύ συγκεκριμένου τύπου (δημιουργεί κολάζ που αποτελείται από μία μοναδική φωτογραφία. Κομμάτια, δηλαδή, της ίδιας φωτογραφίας, συνθέτουν τελικά τη μεγαλύτερη εικόνα).

   Αυτές είναι οι εφαρμογές που έχω δοκιμάσει. Αν για κάποιο λόγο δεν σου κάνουν ή ψάχνεις κάτι διαφορετικό, πες μου και το κοιτάζω μήπως υπάρχει και κάτι άλλο.

 6. Γεια σας, έχω ένα blog και προσπαθώ να ενεργοποιησω το google analytics αλλα δεν μπορώ.
  Το μπλογκ ειναι στον blogger της google.
  ενώ έχω φτιάξει λογαρισμό στο analytics, δεν μου εμφανίζει τα στατιστικα στοιχεία.
  Προσπαθώ να ακολουθήσω τις οδηγιες που μου δίνει , αλλα δεν μπορώ να να το φτιάξω.
  Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
  Ευχαριστώ πολυ

  • Έχεις κάνει επικόλληση τον κωδικό που δίνει το Analytics στο template του Blog; Αν ναι, βεβαιώσου ότι το έχεις βάλει στο σωστό σημείο (πριν το κλείσιμο του ).

   Επίσης, έχε υπόψη σου πως η υπηρεσία χρειάζεται έως και 1 μέρα μέχρι να ξεκινήσει να μετράει επισκέψεις.

 7. Καλησπέρα σε όλους σας είμαι νέο μέλος θέλω να ρωτήσω που μπορώ να δω και να κατεβάσω παλιά επεισόδια από ξένες εκπομπές συγκεκριμένα από
  Michael Eisner Season 2, Episode 4 – Air Date: 05/21/07
  The Tavis Smiley Show Season 2, Episode 6 – Air Date: 01/14/05
  Live with Regis and Kelly Season 17, Episode 302 – Air Date: 03/02/05
  The Oprah Winfrey Show Season 13, Episode 114 – Air Date: 06/11/99
  The Oprah Winfrey Show Season 16, Episode 77
  Revealed with Jules Asner Season 2, Episode 7 – Air Date: 03/26/03
  The Ellen DeGeneres Show Season 6, Episode 54 – Air Date: 11/21/08
  ive with Regis and Kelly Season 17, Episode 207 – Air Date: 10/01/04
  The Ellen DeGeneres Show Season 2, Episode 118 – Air Date: 03/02/05
  Ευχαριστώ για κάθε απάντηση σας

  • Το μόνο που έχω ακούσει είναι το Private Area http://itunes.apple.com/us/app/nettv/id387631086?mt=8#
   Δεν το έχω δοκιμάσει όμως για να ξέρω πόσο καλό είναι.

   Επίσης, υπάρχει πάντα η παραδοσιακή λύση του κλειδώματος ολόκληρης της συσκευής με κωδικό, που δεν χρειάζεται εφαρμογή.

   Υποθέτω πως σε jailbroken iPhone οι επιλογές θα ήταν περισσότερες, αλλά δε νομίζω κάτι τέτοιο να σε ενδιαφέρει.

 8. γεια σας εχω το κινητο Samsung STAR S5233 μπαινω αρκετες φορες στο internet γιατι εχω βαλει ενα πακετο συνδεσης(δεν εχει wfi)αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν μπορω να βαλω την εφαρμογη αυτη που βαζεις που βρισκεσαι και αν ναι που μπορω να την βρω για το συγκεκριμενο μοντελο που εχω..ευχαριστω

  • Με τί browser δοκιμάζεις να το τρέξεις; Από ότι βλέπω συνιστά Internet Explorer και σε παραπέμπει αρχικά να κάνεις allow σε ένα plugin και στη συνέχεια να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή. Μήπως δεν έχεις κάνει κάποιο από αυτά τα βήματα;

   Επίσης, το δοκίμασα και με Firefox, όπου σε βάζει κατευθείαν να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις μια πολύ μικρή εφαρμογή που καταλήγει τελικά κάνει το ίδιο πράγμα. Και στις δύο περιπτώσεις, το scan έτρεξε κανονικά.

   Πρώτα από όλα καλό θα ήταν να μου πεις σε ποιο σημείο κολάς και τί μήνυμα σου βγάζει.

   Διαφορετικά, αν δεν φτάνεις καν σε τέτοιο σημείο, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να το τρέξεις με άλλον browser και να δεις αν αυτό θα έχει αποτέλεσμα.

 9. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Από την σελίδα http://www.eset.com έκανα και παλαιότερα σκανάρισμα.Αλλά εδώ και καιρό ενώ μπαίνω κανονικά στην αρχική σελίδα, όταν κλικάρω για να ξεκινήσω το on line scanning μου βγάζει οτι η σελίδα δεν μπορεί να εμφανιστεί και οτι η σύνδεση δεν είναι εφικτή.Σαν να μπαίνω δηλ. σε σελίδα που δεν υπάρχει.Δοκίμασα και με Internet explorer και με Mozilla.Μου φαίνεται πολύ περίεργο που το έκανα τόσο καιρό και ξαφνικά δεν μπορώ.Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω;Και πάλι ευχαριστώ.

  • Δηλαδή αυτή η σελίδα (απευθείας link στο popup του scanner) δεν σου φορτώνει;

   3 πράγματα μπορώ να σκεφτώ:

   1) Βεβαιώσου ότι τα Windows είναι ενημερωμένα με τις τελευταίες αναβαθμίσες. Επίσης, το ίδιο και ο browser που χρησιμοποιείς. Αφού το κάνεις, δοκίμασε ξανά.

   2) Εάν έχεις εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα antivirus ή antispyware με real-time προστασία καλό είναι να το απενεργοποιήσεις πριν επιχειρήσεις να ξεκινήσεις το scan, ώστε να μην μπερδεύονται τα δυο τους.

   3) Σύμφωνα με την τελευταία ερώτηση στο FAQ της ESET η εκτέλεση της εφαρμογής ενδέχεται να μπλοκάρεται από κάποιο άλλο πρόγραμμα που έχεις εγκατεστημένο. Προτείνει μια λύση που εμπλέκει επεξεργασία της registry αλλά δεν σου την συνιστώ αν δεν έχεις την απαραίτητη εμπειρία, γιατί αν κάνεις κάτι λάθος μπορεί να προκαλέσεις ζημιά στην εγκατάσταση των Windows.

 10. Λοιπόν, μάλλον το πρόβλημα είναι σοβαρό γιατί δεν μπορώ να μπω σε καμμιά σελίδα για να κάνω on line scanning.Υπάρχει περίπτωση να έχει προκληθεί από κάποιο ιό;Προσπάθησα να μπω και στη σελίδα του Μcfee,Panda αλλά το μήνυμα είναι το ίδιο “Δεν βρέθηκε ο εξυπηρετητής”.Τι μπορώ να κάνω;Το περίεργο είναι οτι σε όλες τις άλλες σελίδες μπαίνω κανονικά….

  • Ας τα δούμε ένα-ένα:

   1. Στην σελίδα που παρέθεσα παραπάνω (http://www.eset.com/online-scanner-popup/) μπορείς να μπεις ή σου βγάζει το μήνυμα ότι δεν βρέθηκε ο εξυπηρετητής;

   2. Έχεις παρατηρήσει κάποια άλλη ύποπτη συμπεριφορά στο σύστημά σου πέρα από το ότι δεν μπορείς να επισκεφθείς τις συγκεκριμένες σελίδες; Π.χ. έχουν εμφανιστεί μπάρες (toolbars) στον browser σου χωρίς εσύ να τις έχεις εγκαταστήσει, έχει αλλάξει η αρχική σελίδα που φορτώνει όταν ανοίγει ο browser ή κάτι παρόμοιο;

   3. Ποιον browser και ποια έκδοση Windows χρησιμοποιείς;

   4. Έχεις κάνει όλα τα updates στα Windows σου και έχεις την τελευταία έκδοση του browser;

   5. Έχεις κάποιο antivirus πρόγραμμα εγκατεστημένο; Αν ναι, κάνε του ένα update ώστε να πάρει όλες τις τελευταίες ενημερώσεις και στη συνέχεια κάνε έναν έλεγχο στον υπολογιστή σου.

   6. Έχεις μήπως κάποιο Firewall εγκατεστημένο; Εάν ναι δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις προσωρινά πριν τρέξεις το scan. Δεν αποκλείεται να σου μπλοκάρει για κάποιο λόγο την πρόσβαση στις συγκεκριμένες σελίδες.

 11. Στη σελίδα που μου έδωσες δεν μπορώ να μπω.Βγάζει το ίδιο μήνυμα.
  Έχω τα XP Windows και κάνω τις απαραίτητες ενημερώσεις.
  Το antivirus που έχω είναι της eset αλλά έχει λήξει γιαυτό εδώ και καιρό κάνω το on line σκανάρισμα.Σε όλες τις άλλες σελίδες μπαίνω κανονικά.Έχω και ένα άλλο πρόγραμμα το spybot που το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια για σκανάρισμα αλλά δεν παίζει ρόλο στο μπλοκάρισμα των συγκεκριμένων σελίδων.Μήπως να εγκαταστήσω καινούργιο antivirus;

  • Από τη στιγμή που είχε λήξει σημαίνει πως όλο αυτό τον καιρό το σύστημά σου ήταν απροστάτευτο, οπότε ναι, προτείνω να εγκαταστήσεις κάποιο antivirus και να τρέξεις έναν πλήρη έλεγχο στο σύστημά σου.

   Προσοχή: πριν το εγκαταστήσεις φρόντισε να απεγκαταστήσεις πλήρως προηγουμένως το ESET σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη κάνει, γιατί 2 antivirus στο ίδιο σύστημα δεν τα πάνε ποτέ καλά.

   Εάν δεν ξέρεις ποιο να βάλεις, μερικές καλές δωρεάν λύσεις είναι οι παρακάτω:

   Microsoft Security Essentials: H επίσημη λύση της Microsoft, που έχει γενικά πολύ καλές κριτικές. Προσοχή όμως, μπορείς να το εγκαταστήσεις μόνο εάν έχεις νόμιμα WIndows – σε διαφορετική περίπτωση μην το επιχειρήσεις γιατί θα έχεις προβλήματα (το αναφέρω για καλό και για κακό 😛 )

   Avast: Από τα πιο αξιόλογα. Η Home έκδοση είναι δωρεάν και χρειάζεται δωρεάν εγγραφή για να την εγκαταστήσεις.

   Comodo: Πρόκειται για πιο ολοκληρωμένη σουίτα. Προσωπικά το προτιμώ στον δικό μου υπολογιστή, αλλά επειδή είναι λίγο ιδιότροπο στις ρυθμίσεις του δεν το συνιστώ εύκολα σε μη εξοικειωμένους χρήστες.

   Αν θες να διαβάσεις λίγο περισσότερο για κάποια από τα παραπάνω, δες και εδώ: https://www.freeweird.com/tag/antivirus

  • Όταν λες ότι κόλλησε εννοείς ότι δεν μπορείς καν να μπεις στα Windows;

   Αν αυτό συμβαίνει, θα πρότεινα να δοκιμάσεις να μπεις σε safe mode (ή “ασφαλή λειτουργία” εάν έχεις ελληνικά):

   1) ανοίγεις τον υπολογιστή και πριν φορτώσουν τα Windows, όταν ακόμη έχει μαύρη οθόνη, κρατάς πατημένο το πλήκτρο F8
   2) Στις επιλογές που σου βγάζει επέλεξε είτε Safe Mode είτε Safe mode with networking

   (Σημείωση: στην ίδια οθόνη υπάρχει και μια τρίτη επιλογή που ονομάζεται “Last known good configuration” και σου φορτώνει τα Windows με τις τελευταίες καλές ρυθμίσεις που θυμάται. Μπορείς αν θες να δοκιμάσεις πρώτα αυτό πριν προχωρήσεις στο Safe Mode).

   Αν δεν προλάβεις να πατήσεις το F8, κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή και ξαναπροσπάθησε. Αν το κάνεις σωστά, θα σου φορτώσουν τα Windows με τις ελάχιστες απαιτήσεις και τρέχοντας μόνο τις απαραίτητες εφαρμογές – δηλαδή χωρίς τα antivirus, οπότε λογικά ο υπολογιστής σου θα ανοίξει.

   Από εκεί τότε δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τελείως το ένα antivirus. Για την ακρίβεια, θα σου πρότεινα να απεγκαταστήσεις και τα δύο και όταν διορθώσεις το πρόβλημα να ξαναπεράσεις με καθαρή εγκατάσταση μόνο το ένα που θες να κρατήσεις.

   Αν, πάλι, το πρόβλημά σου έχει διαφορετικά συμπτώματα, περιέγραψέ τα εδώ για να δούμε αν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω

 12. Γεια. Το laptop μου δεν ανάβει καθόλου. Πριν 2 χρονια μου έκανε παρόμοιο πρόβλημα κι έπρεπε ν’αλλαχτουν καποιες λάμπες στην οθόνη (που στοίχισε αρκετά). Που μπορω να καταλάβω αν είναι το ίδιο, ή προβλημα στο hard disc? Εχουν μείνει και τα αρχεια μου μέσα…

  • Εννοείς ότι δεν ανταποκρίνεται καθόλου όταν το ανοίγεις, σαν να είναι τελείως νεκρό ή ανοίγει αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη; Κάνει θόρυβο, δηλαδή, σαν να δουλεύει όταν το ανοίγεις;

   Όπως και να έχει πάντως, ακούγεται να είναι πρόβλημα με το hardware, οπότε νομίζω πως δεν έχεις και πολλά περιθώρια πέρα από το να το πας για επισκευή.

   Εάν τώρα θέλεις να δεις αν ο σκληρός δίσκος παίζει ή εάν θες να ανακτήσεις τα αρχεία σου, μια λύση είναι να αφαιρέσεις τον δίσκο, να τον βάλεις σε μια εξωτερική θήκη και να τον συνδέσεις μέσω usb σε κάποιον άλλο υπολογιστή για να κάνεις το backup σου.

 13. Αν το προβλημα ειναι στο hard disc (και δεν παιζει) υπάρχει πιθανοτητα να χαθηκαν τα αρχεια μου?
  Ακουσα επισης ότι μπορει να ενωθει ο υπολογιστης με την οθόνη άλλου υπολογιστη για να δουμε αν το προβλημα ειναι πραγματι στο hard disc…

  • Και πάλι, εξαρτάται. Ακόμη και αν ο σκληρός πράγματι έχει πρόβλημα, τα αρχεία θα μπορούσαν ίσως να ανακτηθούν ή και όχι – ανάλογα με το είδος του προβλήματος.

   Όμως στην δική σου περίπτωση τί ακριβώς συμβαίνει; πατάς το κουμπί που ανοίγει το μηχάνημα και δεν ανταποκρίνεται τίποτα; Δεν βγάζει κανέναν ήχο; Αν δουλεύει αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη, τότε ίσως να φταίει η οθόνη σου, οπότε και να είναι μικρό το κακό. Εάν όμως είναι τελείως νεκρό, φαντάζομαι πως θα χρειαστεί ειδικό.

 14. Δουλευει αλλά κάνει ενα περιεργο αργο θορυβο… (διαφορετικο απ’οτι προηγουμένως)΄

  Να ρωτήσω κάτι άλλο.. Εδω και λιγο καιρο παίρνω μηνυμα απο το facebook οτι συσκευες από 2 διαφορετικες τοποθεσίες συνδέονται με τον facebook acccount μου. Πως μπορω να μαθω την τοποθεσια (μου δινει ip…………(αριθμο) 2 διαφορετικους).
  Ευχαριστω

  • Για το laptop θα πρότεινα να το πας για επισκευή…

   Σχετικά με το Facebook: μήπως συνδέθηκες από κάποιον άλλο υπολογιστή κάποια στιγμή και έχει κρατήσει τα στοιχεία σου; Εάν πάντως υποψιάζεσαι ότι κάποιος άλλος μπορεί να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σου, καλό θα ήταν να αλλάξεις τον κωδικό σου.

 15. Μήηηηηηηηπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος converter / μετατροπέας, free ή επί πληρωμή (θα την βρω την άκρη για το δεύτερο) που γυρίζει τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ σε μικρά βάζοντας και τόνους; Το Word δεν βάζει τόνους όπως και κάποιες άλλες εφαρμογές που έχω βρει…

  Χρειάζομαι ένα τέτοιο προγραμματάκι και όσο κι αν έχω ψάξει δεν έχω βρει κανένα.

  • Μπα, αυτό που ζητάς είναι πολύ δύσκολο… Αφού τα κεφαλαία έχουν μπει χωρίς τόνους, το βρίσκω σχεδόν απίθανο να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να τους βάζει αυτόματα.

   Ο πιο πρακτικός τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να κάνεις τη δουλειά σου είναι να μετατρέψεις τα γράμματα σε πεζά στο Word και μετά μέσω του spellcheck να διορθώνεις μία-μία τις λέξεις, πατώντας όμως “διόρθωση όλων” κάθε φορά, ώστε να αντικαθιστά τουλάχιστον με τη μία τις ίδιες λέξεις σε όσα σημεία κι αν συναντώνται.

   Είναι μπελάς και ειδικά αν έχεις πολύ περιεχέμενο είναι τεράστια αγγαρεία, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια καλύτερη λύση…

 16. >Από λάθος μου απέρριψα όλες τις ειδοποιήσεις στο τοίχο μου,από δημοσιεύσεις που κάνουν οι φίλοι μου για τα παιχνίδια city ville και farm ville,στο facebook, έτσι αυτοί ναι μεν λαβαίνουν τις δικές μου ανακοινώσεις ,εγώ όμως δεν μπορώ να λάβω τις δικές τους

 17. Έχω κάποια αρχεία pdf των 1000 σελ από βοτανικά βιβλία.θέλω να ψάχνω κάποιο συγκεκριμένο όνομα φυτού και να με πηγαίνει στην σελίδα που αυτό βρίσκεται. Στον υπολογιστή μου αρχικά όταν άνοιγα το αρχείο έβγαζε ένα φίλτρο που μπορούσες να δώσεις μια λέξη και να σε πάει στην/στις σελίδες που υπήρχε αυτή η λέξη.Μετά από μερικές φορές που το χρησιμοποίησα δεν λειτουργεί . Υπάρχει κάποιο πιο γρήγορο και πιο λειτουργικό πρόγραμμα διαχείρησης αρχείων pdf για linux?

  • Έτσι όπως το ακούω πρόκειται για μια απλή αναζήτηση μέσα στο αρχείο. Συνήθως για να φέρεις στο προσκήνιο αυτή την αναζήτηση αρκεί να πατήσεις το Ctrl+F (στις περισσότερες περιπτώσεις).

   Φαντάζομαι πως όποιο πρόγραμμα κι αν χρησιμοποιήσεις θα το περιλαμβάνει, γιατί είναι αρκετά συνηθισμένη λειτουργία. Π.χ. εγώ σε Windows με το Foxit Reader το έχω – το ίδιο ισχύει και για το Adobe Acrobat Reader. Και οι δύο αυτές εφαρμογές έχουν τις αντίστοιχες εκδόσεις τους για Linux και πιστεύω πως θα σε καλύψουν.

   Εκτός κι αν δεν κατάλαβα καλά και θες κάτι διαφορετικό…

 18. Καλησπέρα.

  Τις τελευταίες ημέρες άρχισα να κατεβάζω κάποιες ταινίες απο το Ίντερνετ.
  Αφήνω λοιπόν το βράδυ το λάπτοπ μου να κατεβάζει ταινίες.
  Το λάπτοπ βρίσκεται στην πρίζα και βγάζω τη μπαταρία για να μη καεί.
  Δυστυχώς όμως το βράδυ συμβαίνουν κάποιες διακοπές ρεύματος για 1-2 δευτερόλεπτα και το λάπτοπ κλίνει.
  Υπάρχει κάποιο προγράμμα το οποίο μπαίνει σε λάπτοπ που ειναι στο ρεύμα αλλά και με την μπαταρία μέσα και οταν η ´´μπαταρίά´´ φτάσει π.χ τα 90% σταματάει αυτόματα η τροφοδοσία του ρεύματος και καταναλώνει το ρεύμα της μπαταρίας και οταν φτάσει το ρεύμα της μπαταρίας π.χ. στο 20% ενεργοποίησε αυτόματα η τροφοδοσια ρευματος δια μέσου του καλωδιου και της πριζας;

  • Για αρχή δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις άλλο browser, μήπως για κάποιο λόγο έχεις εγκαταστήσει κάποιο plugin που το μπλοκάρει. Αν θες γράψε και τη διεύθυνση της σελίδας όπου συναντάς το πρόβλημα, για την περίπτωση που είναι κάτι διαφορετικό.

 19. Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα την βοήθειά σας.
  Βρήκα την ιστοσελίδα σας ψάχνοντας για την βιβλιοθήκη του ΟΕΔΒ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ)
  Το πρόβλημα είναι ότι ενώ η ιστοσελίδα του οργανισμού συνεχίζει να λειτουργεί,η πρόσβαση στην Βιβλιοθήκη δεν είναι εφικτή. Κάθε φορά που πατάω το λινκ μέσα στο σάιτ του ΟΕΔΒ, μου βγάζει τα ακόλουθα:
  HTTP Status 500 –
  type Exception report
  message
  description The server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request.
  exception
  java.lang.NullPointerException κλπ.κλπ…
  Τίτλος όλων αυτών είναι: Apache Tomcat/5.5 Error report

  Σημειωτέον ότι ο ΟΕΔΒ καταργήθηκε με τα νέα μέτρα.

  Θα σας παρακαλούσα αν μπορείτε να βοηθήσετε, κάνοντας τον κόπο να αφιερώσετε δύο λεπτά να επισκεφθείτε την σελίδα του ΟΕΔΒ και κάτω αριστερά να πατήσετε το μπανεράκι της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και να δείτε τι συμβαίνει. Σας ευχαριστώ πολύ.

  • Έχεις δίκιο. Μπήκα κι εγώ και πράγματι οι εσωτερικές σελίδες δεν φορτώνουν λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος στον server τους. Δεν ξέρω πόσες μέρες έχει πρόβλημα – ελπίζω να το διορθώσουν γιατί είναι κρίμα να χάνεται η πρόσβαση σε τέτοιο υλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.