Οι φακοί Tilt-shift χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν φωτογραφίες με εξαιρετικά περιορισμένο βάθος πεδίου, δίνοντας την εντύπωση πως αυτό που απεικονίζουν είναι μικροσκοπικό και μοιάζει με μινιατούρα. Συνδυάζοντάς το μάλιστα με την τεχνική του Time-lapse (εικόνες τραβηγμένες από το ίδιο σημείο αλλά με κάποια χρονική διαφορά), μπορεί να προκύψουν εντυπωσιακά βίντεο, όπως αυτό που δημιούργησε ο Εμμανουήλ Παπαδόπουλος και κάνει τη σύγχρονη Αθήνα να μοιάζει με μινιατούρα.

Αν σας άρεσε το αποτέλεσμα, μπορείτε να δείτε περισσότερα βίντεο που χρησιμοποιούν την προαναφερθείσα τεχνική, στο κανάλι του Keith Loutit, στο Vimeo. Επίσης, με προγράμματα όπως το TiltShift Maker ή το TiltShift Generator μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας φωτογραφίες που θα μοιάζουν …ψεύτικες.

Ενημέρωση: Δείτε κι άλλο ένα βίντεο από τον ίδιο δημιουργό, αυτή τη φορά για τη Θεσσαλονίκη:

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

6 thoughts on “Η Αθήνα ως μινιατούρα και η τεχνική του Τilt-shift / Time-lapse

  1. Pingback: Tweets that mention Η Αθήνα ως μινιατούρα και η τεχνική του Τilt-shift / Time-lapse | Freeweird -- Topsy.com

  2. Pingback: Εκπληκτικό βίντεο: Athens, the little great city – Η Αθήνα ως μινιατούρα… | Greek-forum.gr

  3. Pingback: Εκπληκτικό βίντεο: Athens, the little great city – Η Αθήνα ως μινιατούρα… | Katerina Siamou blog

    • Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τη δουλειά σου!

      Εντυπωσιακό και αυτό το βίντεο, και πολύ πετυχημένες οι μουσικές επιλογές και στα 3

  4. Pingback: Athens, the little great city! « Kolonaki Times

Comments are closed.