Λεωφορείο

Το @AthensTransport το είχαμε παρουσιάσει πριν από μερικούς μήνες ως μία από τις 5 αξιόλογες ελληνικές υπηρεσίες που λειτουργούν μέσω κοινωνικών δικτύων. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε ως ένας απλός λογαριασμός  στο Twitter που ενημέρωνε καθημερινά για οποιαδήποτε αλλαγή προέκυπτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Η προσπάθεια, προφανώς, είχε ανταπόκριση και πλέον η υπηρεσία αποκτά και δικτυακό τόπο.

image

Πρόκειται για ένα απλό blog σε WordPress όπου συγκεντρώνονται με πιο δομημένο τρόπο οι πληροφορίες που δημοσιεύονται και μέσω των κοινωνικών δικτύων. Με δεδομένη την επιτυχία του όλου εγχειρήματος (4.500 followers στο Twitter και 3.500 likes στο Facebook) πρόκειται μάλλον για αναμενόμενη και επιβεβλημένη κίνηση, τόσο λόγω των επιπλέον δυνατοτήτων που προσφέρει ένα blog όσο και γιατί δεν διαθέτουν όλοι λογαριασμό σε Twitter ή Facebook.

Εάν κατοικείτε στην Αθήνα και χρησιμοποιείτε συχνά τις αστικές συγκοινωνίες αξίζει να βάλετε το athenstransport.com στα αγαπημένα σας. Αυτό, μαζί με το (παρόμοιας λογικής) «Ημερολόγιο Απεργιών» μπορούν να σας βοηθήσουν να μην πιαστείτε ποτέ απροετοίμαστοι.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Απριλίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ