Αν και αποφεύγω τα αφιερώματα σε κάτι τόσο «μικρό» όσο ένα απλό scriptάκι, το AutoPagerize είναι τόσο βολικό που αξίζει μια δική του καταχώρηση. Αυτό που κάνει είναι απλό: όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα που ταξινομεί τα δεδομένα της σελιδοποιώντας τα (π.χ. τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google), φορτώνει αυτόματα την επόμενη σελίδα όταν τη χρειαστείτε και χωρίς να κάνετε κλικ πουθενά.

Πιο συγκεκριμένα, όταν κάνετε scroll τόσο ώστε να πλησιάσετε στο τέλος της πρώτης σελίδας, το AutoPagerize καταλαβαίνει ότι πρέπει να φορτώσει αυτόματα την επόμενη. Εσείς απλώς συνεχίζετε να κάνετε scroll σαν να είχατε όλα τα αποτελέσματα σε μία και μόνη σελίδα. Ας σημειωθεί ότι το script δεν καθυστερεί το αρχικό φόρτωμα της ιστοσελίδας γιατί δεν φορτώνει μεμιάς όλα τα δεδομένα. Αντίθετα, φορτώνει σταδιακά την κάθε σελίδα ξεχωριστά και μόνο όταν «αντιληφθεί» ότι έχετε φτάσει στο τέλος της προηγούμενης. Λειτουργεί, δηλαδή, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιεί πλέον το Google στην αναζήτηση εικόνων.

Το AutoPagerize λειτουργεί σε αρκετούς ιστοχώρους συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων αναζήτησης του Google, του Twitter, των σελιδοποιημένων threads σε διάφορα forums κ.α. Μπορεί να εγκατασταθεί σε Firefox, με τη μορφή Greasemonkey script, ενώ διατίθεται και ειδική έκδοση για Chrome.

Γενικά υπάρχουν αρκετά plugins και επεκτάσεις που προσθέτουν στον browser τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Το πλεονέκτημα του AutoPagerize είναι ότι ως script είναι πιο «καθαρή» λύση και καλύπτει δύο διαφορετικούς browsers (Firefox και Chrome).

Αν και δεν πρόκειται για καινούρια λειτουργικότητα, εδώ και καιρό τη σνόμπαρα και απέφευγα να τη δοκιμάσω αφού δε μου γέμιζε το μάτι η περιγραφή. Δώστε του μια ευκαιρία όμως και μπορεί τελικά να αποδειχτεί και για εσάς εξίσου πρακτικό.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://userscripts.org/scripts/show/8551

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το AutoPagerize φορτώνει αυτόματα την επόμενη σελίδα σε αποτελέσματα αναζήτησης, online ευρετήρια κ.α.

  1. to dokimasa kai to apotelesma den itan kalo… Den litourgouse (kai evala to greasemonkey proigoumenos gia na sas prolabo). Anti aftoy evala to autopager(firefox addon) kai doulevi mia xarula…

Comments are closed.