Το Aviary, η εντυπωσιακή online σχεδιαστική σουίτα που είχαμε παρουσιάσει σε παλιότερο άρθρο, πραγματοποίησε ακόμα μία άκρως ενδιαφέρουσα προσθήκη στο οπλοστάσιό του. Πρόκειται για ένα online, δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας φτιαγμένο σε HTML5, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου είναι η απλότητα, αλλά και η δυνατότητα ενσωμάτωσης σε blogs και ιστοχώρους.

image

Για να χρησιμοποιήσετε απευθείας την εφαρμογή, αρκεί να επισκεφθείτε τη σελίδα του Aviary HTML5 Editor και να ανεβάσετε τη φωτογραφία που θέλετε να επεξεργαστείτε ή να την εισάγετε μέσω του URL της, αν είναι ήδη online.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η περιοχή με τα φίλτρα και τις ρυθμίσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε. Εδώ περιλαμβάνονται όλες οι βασικές λειτουργίες (crop, περιστροφή, αλλαγή μεγέθους, ρύθμιση χρωμάτων κ.α.) καθώς και μερικά αξιόλογα φίλτρα (toy camera, παλιά φωτογραφία, ρετρό κ.α.).

image

Αυτό που κάνει το Aviary HTML5 Editor να ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, δίνοντας στους χρήστες σας τη δυνατότητα να επεξεργαστούν απευθείας τις φωτογραφίες τους. Μάλιστα, το ότι έχει φτιαχτεί σε HTML5 αλλά και το ότι σύντομα αναμένεται να ανοίξει τον κώδικά του, σημαίνει ότι θα μπορείτε να το φορτώσετε σε δικό σας server και να το τροποποιήσετε ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ατομικές σας ανάγκες.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Aviary HTML5 Editor: ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που μπορεί να ενσωματωθεί σε ιστοσελίδες

  1. Pingback: Τα 10 καλύτερα δωρεάν προγράμματα που παρουσιάστηκαν μέσα στο 2010 από το Freeweird | Freeweird

  2. Pingback: API για την ενσωμάτωση φίλτρων επεξεργασίας εικόνας σε εφαρμογές από το Aviary

Comments are closed.