Εκτός κι αν πρόκειται για γιατρούς ή ειδικευόμενους, λίγοι είναι αυτοί που έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα να δουν εκ των έσω το ανθρώπινο σώμα και ό,τι καλά κρύβεται κάτω από τα μαλλιά και το δέρμα μας. Μετά την έλευση του Google Body Browser, του τρισδιάστατου μοντέλου αναπαράστασης του ανθρώπινου σώματος, που λάνσαρε η Google περίπου ένα χρόνο πριν για να μας δείξει από τι είμαστε φτιαγμένοι, κι άλλες εταιρείες κυκλοφορούν ελεύθερα τέτοιες εφαρμογές  στο διαδίκτυο.

Biodigital Human

Μια τέτοια είναι και η Biodigital Systems, που με τo Biodigital Human μάς καλεί να εξετάσουμε τo ανθρώπινο σώμα, ξεκινώντας από την βάση, που δεν είναι άλλη από το σκελετό μας, τα οστά μας και να χτίσει το σώμα μας από τα μέσα προς τα έξω, τα εσωτερικά όργανα, το καρδιαγγειακό, αναπνευστικό και ουροποιητικό σύστημα, τους μύες, τα νεύρα και ό,τι άλλο μεσολαβεί μέχρι αυτό που εμείς βλέπουμε, την επιδερμίδα μας.

Biodigital Human

Με το Biodigital Human έχουμε τη δυνατότητα να στρέψουμε το σώμα είτε το ανδρικό είτε το γυναικείο προς όποια κατεύθυνση επιθυμούμε, να κάνουμε zoom in και zoom out σε όποιο μέρος του θελήσουμε, να προσθέσουμε όργανα, να απομονώσουμε μύες, να τα δουμε σε X-ray view κ.ό.κ. Μπορούμε, επίσης, να κρατήσουμε τις δικές μας σημειώσεις, να κάνουμε δηλαδή bookmarks σε διάφορα σημεία του σώματος και να τα κάνουμε διαθέσιμα σε άλλους χρήστες της εφαρμογής, να πάρουμε screenshots, και να μάθουμε για συγκεκριμένες παθήσεις που σχετίζονται με τους μύες, παραδείγματος χάριν με εξωτερικά links, κυρίως στη Wikipedia για περαιτέρω πληροφορίες.

Biodigital Human

Για εμάς, λοιπόν, τους ερασιτέχνες της ανατομίας, που αγαπάμε την άσκηση και, κυρίως το pilates, αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του ανθρώπινου σώματος, να δώσουμε στους μαθητές να καταλάβουν πώς ένας μυς συνδέεται με ένα άλλο ή και να απομονώσουμε συγκεκριμένους μύες, όπως ο tranversus abdominis, ο πιο εσωτερικός κοιλιακός μυς και τόσο σημαντικός για το pilates, που στηρίζει τον κορμό και όλη την σπονδυλική στήλη.

Biodigital Human

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
modus vivendi

Συντάκτης άρθρου: modus vivendi

Το modus vivendi είναι ένα blog που αγαπά να μοιράζεται νέα, ειδήσεις, άρθρα και μικρά κείμενα για το χορό και το pilates, τη σωματική άσκηση και τη διατροφή, το design και τη μόδα και ό,τι άλλο κεντρίζει το ενδιαφέρον του. Γράφουν οι δάσκαλοι, μαθητές και φίλοι του modus vivendi dance pilates studio, ενός πρότυπου χώρου άσκησης και σωματικής έκφρασης στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής.
Website: http://modusvivendipilates.wordpress.com/ Twitter Facebook
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Biodigital Human παραδίδει online μαθήματα ανατομίας σε 3D

  1. Pingback: Το Google Body ανοίγει τον κώδικά του και γίνεται Zygote Body

Comments are closed.