Το byteme digital, που οι δημιουργοί του περιγράφουν ως «το πρώτο πραγματικά διαδραστικό περιοδικό στην Ελλάδα», κυκλοφόρησε και επίσημα το πρώτο τεύχος του. Έχοντας σχεδιαστεί με γνώμονα την αλληλεπίδραση του περιεχομένου του με τον χρήστη, το byteme digital φιλοδοξεί να ξεφύγει από την απλή ψηφιοποίηση ενός έντυπου μέσου και διατίθεται δωρεάν ως εφαρμογή για Windows, Mac αλλά και για iPad, όπου και παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

byteme2

Μετά την εγκατάσταση και εκτέλεση της βασικής εφαρμογής, παρουσιάζονται στον χρήστη τα διαθέσιμα τεύχη, τα οποία μπορεί να κατεβάσει και να διαβάσει. Προς το παρόν είναι διαθέσιμα δύο τεύχη: το τεύχος #0, που είχε κυκλοφορήσει το Δεκέμβρη και το πρώτο επίσημο τεύχος, που κυκλοφόρησε στις 26 Ιανουαρίου.

Αν και το περιοδικό διαθέτει έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές (Windows και Mac), το iPad είναι το μέσο όπου η εμπειρία χρήσης του φαίνεται να είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς εκεί αξιοποιείται καλύτερα ο τρόπος με τον οποίο έχει στηθεί.

byteme1 byteme3 byteme4

Το πρώτο τεύχος περιλαμβάνει αφιέρωμα στην κυβερνοκουλτούρα της δεκαετίας του 80 και στην ταινία TRON, ματιές στα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα της CES 2011, παρουσιάσεις παιχνιδιών και αρκετά άλλα θέματα, καθώς και έναν διαγωνισμό με δώρο – τί άλλο – ένα iPad.

Σε γενικές γραμμές, το byteme digital είναι μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια που αξίζει να της ρίξετε μια ματιά, ειδικά αν διαθέτετε iPad. Μπορείτε να κατεβάσετε το byteme digital για iPad από το App Store και τις εκδόσεις για Windows και Mac από τον επίσημο ιστοχώρο του περιοδικού.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ