Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να βρεθείτε σε μια σελίδα με πολλά checkboxes, να θέλετε να τα επιλέξετε / αποεπιλέξετε όλα ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά και να πρέπει να το κάνετε σε ένα-ένα ξεχωριστά;

Το CheckBoxMate είναι ένα πρακτικότατο Firefox extension που σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε πολλά checkboxes με τη μία, απλά επιλέγοντάς με τον κέρσορα την περιοχή στην οποία βρίσκονται, όπως θα επιλέγατε ένα κείμενο στο Word!

Προσοχή: για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα επιλογής των checkboxes, ο κέρσορας θα πρέπει να βρίσκεται επάνω στο πρώτο checkbox από αυτά που θέλετε να επιλέξετε.

Συμβουλή: Επειδή πολλοί μπορεί να το κατεβάσουν κυρίως γιατί θέλουν να επιλέγουν πολλά μηνύματα στο webmail τους, επισημαίνω πως το Gmail δίνει ήδη τη δυνατότητα επιλογής πολλών e-mails, χωρίς πρόσθετες εφαρμογές. Απλά επιλέξτε το πρώτο e-mail, πατήστε το Shift και επιλέξτε και το τελευταίο. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε επιλέξει και όλα τα ενδιάμεσα μηνύματα.

Όπως και να έχει όμως, το CheckBoxMate είναι ένα από εκείνα τα extensions που είναι απαραίτητα στους περισσότερους και απορείς γιατί η λειτουργικότητά τους δεν έρχεται προεγκατεστημένη στον Firefox.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/9740

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ