Το Fences προσφέρει μια από εκείνες τις μικρές λειτουργικότητες που θα ευχόταν κανείς να έρχονται ενσωματωμένες στα Windows. Αυτό που κάνει είναι μάλλον απλό: οργανώνει την επιφάνεια εργασίας σας σε περιοχές (fences) στις οποίες μπορείτε να συγκεντρώνετε τα εικονίδια και τα σκόρπια έγγραφα.

Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε όσες περιοχές θέλετε, να ορίσετε το μέγεθός τους και να τις τοποθετήσετε σε όποιο σημείο της επιφάνειας εργασίας επιθυμείτε. Μια ματιά στην παραπάνω εικόνα (το desktop μου) νομίζω πως μπορεί να σας δώσει να καταλάβετε σε γενικές γραμμές περί τίνος πρόκειται.

Εκτός του ότι είναι καλαίσθητο, το Fences είναι και εξαιρετικά πρακτικό για όσους συνηθίζουν να δουλεύουν τα έγγραφά τους στην επιφάνεια εργασίας και μετά τα ξεχνούν εκεί. Αν και τη στιγμή που γράφεται αυτή η καταχώρηση το πρόγραμμα είναι ακόμα σε beta φάση, είναι παρόλα αυτά σταθερότατο και μέχρι στιγμής δεν μου έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.stardock.com/products/fences/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ