29Δεν ξέρω αν ανήκετε στους οπαδούς της νέας taskbar των Windows 7 ή αν με το που την είδατε την επαναφέρατε στο κλασικό της  στυλ, εμένα πάντως με έχει βολέψει αρκετά αν και θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να παρέμβω περισσότερο στις ρυθμίσεις της.

Το 7 Taskbar Tweaker είναι μια μικρή, αυτόνομη εφαρμογή που δεν χρειάζεται εγκατάσταση και επιτρέπει αυτό ακριβώς: την αλλαγή ορισμένων από τις επιλογές της taskbar των Windows 7. Τα πράγματα που μπορείτε να ρυθμίσετε με αυτή δεν είναι πολλά, κάποια από αυτά όμως μπορεί να τα βρείτε πολύ πρακτικά:

  1. Μπορείτε να ορίσετε την εμφάνιση του μενού που θα ανοίγει όταν κάνετε δεξί κλικ σε ένα εικονίδιο της μπάρας – αν θα ανοίγει, δηλαδή, το προεπιλεγμένο jump list ή το κλασικό μενού των Windows,
  2. να απενεργοποίσετε την προεπισκόπηση (thumbnail preview) όταν μεταφέρετε τον κέρσορα επάνω από ένα ενεργό εικονίδιο,
  3. να επιλέξετε το αν θα ομαδοποιούνται αυτόματα οι ανοιχτές εφαρμογές ή όχι,
  4. να ορίσετε τη συμπεριφορά της μπάρας σε περίπτωση που της “πετάξετε” (drag and drop) ένα αντικείμενο ή κάνετε “μεσαίο κλικ” (πατώντας τη ροδέλα του ποντικιού) σε κάποιο από τα εικονίδιά της
  5. Τέλος, το πιο σημαντικό για μένα και ο βασικός λόγος για τον οποίο χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη εφαρμογή: μπορείτε να ορίσετε ώστε όταν επιλέγετε ένα εικονίδιο που έχει πολλά ανοιχτά παράθυρα, αυτό να εμφανίζει με κάθε κλικ και διαφορετικό παράθυρο (το αμέσως επόμενό του).

Το 7 Taskbar Tweaker είναι μικρό και “αθόρυβο”, αφού από τη στιγμή που θα το ρυθμίσετε, ξεχνάτε ότι υπάρχει και δεν ασχολείστε ξανά μαζί του, ενώ το ότι δεν χρειάζεται εγκατάσταση είναι ένα ακόμα επιπλέον προσόν.

Εννοείται πως δουλεύει μόνο σε Windows 7.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://rammichael.com/?proj=29

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ